El sotsinspector dels Mossos Josep Baiges diu que “l’Ametlla de Mar no té actualment un problema de seguretat ciutadana”

Comparteix

El cap de la Comissaria dels Mossos d’Esquadra de l’Ametlla de Mar va afirmar que la població no té actualment un problema de seguretat ciutadana, després de les accions fetes per solucionar els índex de delictes per sobre dels habituals registrats recentment durant un període de tres mesos.

Josep Baiges es va fer càrrec de manera provisional del comandament de la comissaria de districte de l’Ametlla de Mar el 10 de juliol passat, va ser nomenat de manera oficial el 29 de gener i presentat en societat el passat 8 de març. Durant una entrevista a la Cala RTV, el nou responsable policial va repassar l’actualitat de la comissaria i va referir-se a aquells fets més rellevants succeïts des de la seva arribada a l’Ametlla de Mar.

El sotsinspector va reconèixer haver-se preocupat molt per la situació generada durant un període de dos o tres mesos amb els fets delictius a establiments comercials de la població, registrant-se índex més alts del que és usual, generant alarma social entre veïns i comerciants.

Baiges va recordar que es van identificar els responsables, se’ls va denunciar i se’ls va detenir, alguns de manera reincident fins a més de deu ocasions. La pressió policial va fer que marxessin del poble.

Després dels operatius duts a terme i de la coordinació amb les policies locals i els contactes amb l’Ajuntament i els comerciants, el sotsinspector dóna la situació per estabilitzada.

El responsable policial també es va referir a l’alarma creada en urbanitzacions i va manifestar que es van posar en marxa dispositius de prevenció de robatoris amb força a la urbanització Tres Cales, després del robatori en una sola nit de dos vehicles i un restaurant, fets que van preocupar als ciutadans d’aquests nuclis habitats.

El sotsinspector també va manifestar amb dades a la mà, que els fets delictius al patrimoni en domicilis han baixat un 42% durant el 2023, respecte a les xifres del 2022 i que actualment, més enllà d’algun fet puntual, l’Ametlla de Mar no té un problema de seguretat ciutadana.

El sotsinspector Josep Baiges és un dels responsables policials, que junt amb altres responsables municipals i institucionals del territori, participaran aquest dijous a la Junta Local de Seguretat.

Comparteix