La subhasta de la residència, motiu del no d’Entesa al pressupost de 2024

Comparteix

Entesa per la Cala, actualment a l’oposició de l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar, va avançar en el programa Portaveus de la Cala RTV que el seu vot al pressupost de 2024 que s’ha de debatre en sessió plenària aquest dijous serà negatiu.

Tal com va avançar Antonio Espuny, regidor del Grup Municipal d’Entesa per la Cala, la negativa ve motivada per la subhasta de la residència per a la gent gran. Segons Espuny, en l’esborrany de pressupost que l’equip de govern ha facilitat a l’oposició, es pot entreveure que així serà, tot i que no es contempla cap ingrés per aquest concepte, però sí que deixa de contemplar-se el pagament d’alguna de les quotes del deute.

Segons Espuny, la manca de sensibilitat demostrada per l’equip de govern per mantindre la residència, tomba qualsevol opció de donar-hi suport.

Segons Espuny, si el poble fa un sacrifici durant uns anys, a partir del 2035 la residència pot arribar a generar entre 300.000 i 400.000 € anuals de benefici.

En el transcurs del programa, Espuny també va negar que l’anterior equip de govern demanés crèdits per valor de 6,5 M€ durant el 2023, tal com va manifestar Junts durant un programa anterior, acusant-los de faltar a la veritat.

El representant d’Entesa també es va referir a la resolució de l’Audiència Provincial, la qual obliga l’Ajuntament a pagar 240.000 € a la constructora Benito Arnó e Hijos SAU per l’aturada de les obres de construcció del pot que havia d’unir dos sectors de la 2a fase de Tres Cales. Segons Espuny, l’Ajuntament mai va comunicar a la constructora la decisió d’aturar les obres el juny de 2015, tal com afirma la constructora en la seva demanda.

Segons Espuny, es va arribar a un pacte de cavallers per endarrerir les obres després de comprovar que no hi havia prou finançament. Espuny defensa que els dictàmens d’Urbanisme per a la 2a fase de Tres Cales, tampoc aconsellaven la realització del pont.

El responsable d’Entesa va dir que com que Urbanisme va aplicar canvis en algunes de les parcel·les d’aquest sector, es va endarrerir l’aprovació del Pla Parcial i no es van poder posar a la venda aquestes parcel·les i recuperar els diners que s’havien de destinar al pont per part de l’anterior govern i que es van acabar destinant a la urbanització d’un sector de Sant Jordi.

Comparteix