En marxa el primer molí de farina de garrofa de Catalunya

Comparteix

Després de nou mesos de recollida de fons i inversions, l’associació ‘Econau’ estrenarà l’aparell a inicis del mes d’abril.

L’”Econau” ha aconseguit recuperar i restaurar una antiga màquina processadora de l’any 1940, de l’enginyer Salvador Baldrich, la qual han adaptat per complir amb la normativa alimentària actual, a més d’un conjunt de màquines necessàries per al bon funcionament del molí, que comptarà també amb el certificat ecològic.

Un altre dels objectius de l’associació és augmentar el nombre de socis fins als 50 gràcies a l’impuls que els donarà la posada en funcionament d’aquest molí únic a Catalunya. Dani Méndez, president de l’”Econau”, explica que l’associació ha registrat una marca per vendre els productes que s’extrauran del molí.

El dia després de la inauguració del molí, que està programada per al 5 d’abril, es durà a terme una jornada de portes obertes perquè tothom qui vulgui pugui conèixer les instal·lacions de l’”Econau”.

Cal recordar que l’associació compta amb altres serveis com una aula ambiental on es pot aprendre agroecologia i permacultura, assessorament i tècniques de cultiu o optimització de collites, un obrador compartit dirigit a petits productors, autònoms, petites empreses o particulars que vulguin transformar productes del territori, a més de tallers i activitats relacionades amb el món agrari.

Comparteix