Junts culpa ERC i Entesa d’haver maltractat la Policia Local

Comparteix

El Grup Municipal de Junts a l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar ha manifestat la seva prioritat per millorar progressivament serveis com la Policia Local o el Servei d’Urgències Municipal, els quals en els darrers anys havien perdut efectius i capacitat de resposta.

Segons van apuntar els representants de Junts en el programa Portaveus de la Cala RTV, l’Ajuntament s’ha pres molt seriosament el tema de la seguretat ciutadana i l’alarma generada pels robatoris en els darrers mesos i és per això que treballa directament tant amb la Policia Local com amb els Mossos d’Esquadra per eliminar aquesta alarma i reduir el nombre de delictes que es produeixen tant al nucli urbà com a les urbanitzacions. En aquest sentit, des de l’equip de govern s’ha anunciat que després de molts anys de no reunir-se de manera oficial, la primera setmana de març s’ha convocat la Junta Local de Seguretat per valorar la situació i buscar solucions. Des de Junts, però, s’ha criticat l’actitud de l’anterior equip de govern amb la Policia Local durant els anys del seu mandat. María José Castellano és regidora de Junts.

La regidora es va comprometre a augmentar la plantilla, no només de la Policia Local, si no del SUM per poder donar servei les 24 hores al dia i els 365 dies a l’any. Un dels objectius de l’equip de govern és millorar les condicions del cos i fer-lo atractiu per a altres policies que vulguin vindre a prestar els seus serveis a l’Ametlla de Mar. Els tres nous agents de policia es podrien incorporar al voltant de Setmana Santa.

Junts també va negar que l’any 2015 ERC i Entesa es trobessin un deute de 40 M€ com han estat dient els darrers vuit anys. Segons Junts, el deute reconegut era de 17 M€ i va criticar que ERC i Entesa, no només no l’haguessin eixugat, sinó que l’havien augmentat fins als 18,5 M€, anunciant que han demanat una auditoria que clarifiqui el deute de 2015 i també el deute de 2023. Junts  va qualificar d’acte criminal a l’economia municipal el fet de demanar préstecs per valor de 6,5 M€ durant el 2023.

Des de Junts també es va anunciar que el Ministeri d’Hisenda ja ha remès a l’Ajuntament el pressupost de 2024, al qual ha donat el vistiplau, però condicionat a una sèrie de prescripcions i duríssimes exigències, que s’hauran d’aplicar abans de passar-lo a aprovació pel Ple.

Comparteix