El PIB turístic de l’Ametlla de Mar s’enfila fins al 23,5%

Comparteix

El Setmanari l’Ebre s’ha fet ressò de les dades publicades per un estudi del Departament d’Anàlisi de l’Ajuntament de Barcelona sobre el PIB turístic de 50 municipis de Catalunya i que conclou que a l’Ametlla de Mar aquest indicador aporta gairebé la quarta part del PIB total.

L’estudi, titulat Aportació del turisme al PIB de 50 municipis de Catalunya, es va publicar el passat mes de desembre i analitza les dades de l’any 2019, just abans de l’arribada de la pandèmia. Hi apareixen municipis de tots els punts de Catalunya, i a més de l’Ametlla de Mar, de les Terres de l’Ebre es publiquen les dades de la Ràpita, Deltebre i Alcanar.

Segons les dades, el PIB total a l’Ametlla de Mar l’any 2019 va ser de 117,5M €, mentre que l’aportació del PIB turístic va ser del 23,5% amb 41,7 M€. Tossa de Mar amb un 65,8% i Salou amb un 58,2% són els dos municipis amb un percentatge major de tots els que apareixen a l’estudi, mentre que les altres tres poblacions ebrenques registren xifres inferiors. La Ràpita, un 17,1%, Deltebre, un 8,5% i Alcanar, un 7,7%.

Una altra dada destacada és la de població ocupada en activitats turístiques. A l’Ametlla de Mar hi hauria aproximadament, amb 365 persones ocupades sobre un total de 1.827, un 20% de població dedicada al sector turístic. Maria José Castellano és la regidora de Turisme de l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar.

Per últim a l’estudi també apareix el diferencial de la productivitat turística respecte a la productivitat total municipal. En aquest cas l’Ametlla de Mar es troba en el grup de municipis amb un percentatge positiu, concretament amb un 17,6%.

Comparteix