Tres nous agents s’incorporaran al cos de la Policia Local

Comparteix

A més, l’Ajuntament ja preveu el reforç de tres agents interins més de cara als mesos d’estiu.

La incorporació de tres agents nous aquest 2024 i tres més d’interins de cara als mesos d’estiu, algunes de les mesures que aplicarà l’Ajuntament per prevenir els robatoris dels darrers mesos, que tanta alarma social han creat entre la població.

El clima d’alarma social generat pels robatoris que s’han comès a la població en els darrers mesos, ja sigui al nucli urbà de la població o a les urbanitzacions, i algun robatori en habitatges va portar a l’equip de govern municipal a reunir-se amb els comerciants, rebre les seves queixes i explicar-los quina és la tasca que es fa per prevenir aquestes situacions.

L’equip de govern ha anunciat que aquest any 2024 s’incorporaran dos agents nous al cos de la policia local com a resultat de les places creades l’any 2023, places a les quals s’haurà de sumar un tercer agent en comissió de serveis. A més, l’Ajuntament ja preveu el reforç de tres agents interins més de cara als mesos d’estiu.

Cal recordar que la setmana passada va tenir lloc una reunió convocada d’urgència per l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar amb les forces i cossos de seguretat amb l’objectiu d’analitzar la situació i estudiar de quina manera es poden reduir els robatoris que s’estan produint en comerços del nucli urbà i habitatges de tot el municipi. D’aquesta reunió va sorgir la total implicació de totes les forces de seguretat i la prioritat absoluta per donar solució a les inquietuds ciutadanes. Pròximament, es convocarà una reunió de la Junta Local de Seguretat.

Robatori de vehicles i en un restaurant a Tres Cales

Durant la matinada de dimecres dia 31 de gener, van produir-se diversos actes delictius a la urbanització Tres Cales. Es van extreure dos vehicles que posteriorment es van accidentar i es va produir un robatori en un restaurant a la zona del Parc Públic.

Els fets van tenir lloc al voltant de les 4 h a la urbanització Tres Cales de l’Ametlla de Mar, quan uns individus van sostreure dos vehicles, un Jeep Cherokee i un Nissan Navara.

El primer el van estampar contra el mur d’un xalet del carrer Onze d’aquesta urbanització, causant d’anys en el mur i la porta d’accés, la qual va quedar malparada bloquejant l’accés als propietaris i fent necessària la intervenció dels Bombers de la Generalitat. L’altre vehicle va acabar al fons d’un barranc, fent molt complicada la seva recuperació. Se sospita que els autors, haurien estat fent curses pels carrers de la urbanització.

També s’està investigant la possible relació d’aquests fets amb el robatori que es va produir també la mateixa matinada al restaurant Bambalina del Centre Social de Tres Cales, ubicat al Parc Públic.

Tant els Mossos d’Esquadra com la Policia Local, continuen avançant en la investigació i estan a la recerca dels autors amb tots els mitjans disponibles i amb la implicació de la policia científica que ja té indicis sospitosos.

La matinada següent als fets, dos individus d’origen magrebí van rebre una pallissa a la urbanització Tres cales fent necessària la seva hospitalització. Els fets podrien tenir a veure amb els incidents produïts a la mateixa urbanització la nit anterior.

Persecució des de Vinaròs i tret a l’aire

La nit del dia 31 de gener també es van produir uns fets que van alertar i alarmar als veïns de la població, tot i que van ser fets circumstancials i res tenien a veure amb les situacions anteriorment esmentades.

Els veïns van poder sentir un tret d’arma de foc a la part alta del carrer Ramón y Cajal i de seguida van començar a córrer vídeos per les xarxes socials que recollien part d’una persecució pels carrers de la zona.

Els fets se subscriuen a una persecució durant 60 quilòmetres de la policia local de Vinaròs per l’AP-7 sobre una furgoneta i la seva relació amb el narcotràfic o el robatori en una joieria d’aquesta localitat castellonenca.

Els conductors de la furgoneta van entrar a la població amb l’objectiu de despistar la policia i després d’abandonar la furgoneta a la zona del “Salfuro”, van fugir. Va ser en aquell moment quan un agent municipal de Vinaròs va fer el tret a l’aire que va causar l’alarma entre els veïns. La persecució va comportar la detenció d’un dels dos individus que viatjaven en la furgoneta, mentre que al segon ocupant no se’l va poder localitzar.

En la recerca per la zona van col·laborar tant la policia local de l’Ametlla de Mar com els Mossos d’Esquadra.

Comparteix