Obert el Programa de Detecció Precoç de Càncer de Còlon i Recte

Comparteix

L’Àrea Bàsica de Salut l’Ametlla de Mar-Perelló ja ha iniciat la sisena campanya d’aquest programa.

Aquest programa està adreçat a tota la població d’entre 50 i 69 anys i consisteix en fer-se una prova per detectar si les deposicions contenen petites quantitats de sang no visibles. D’aquesta manera, durant els propers mesos rebran una carta al seu domicili amb les instruccions que cal seguir. La novetat d’aquesta edició és que les mostres s’hauran de portar a les farmàcies, i no al Centre d’Atenció Primària com es feia fins ara.

El càncer de còlon i recte és el més freqüent entre la població major de 50 anys, segons les dades del Registre del Càncer de Tarragona. La majoria de casos es desenvolupen a partir de pòlips a l’interior del budell que poden acabar transformant-se en un càncer, però la detecció precoç ajuda a tractar-lo d’una manera molt fàcil i amb moltes més probabilitats de curació. Nuria Manchó, directora de l’àrea bàsica de salut l’Ametlla de Mar-Perelló, explica el procediment en cas de detecció.

A l’àrea bàsica de salut l’Ametlla de Mar-Perelló, durant l’edició anterior d’aquest programa es van detectar un total de 56 casos.

A banda d’aquest programa, la campanya de vacunació contra la grip i el Covid continua oberta des del mes d’octubre. Ester Cano, adjunta a direcció del CAP de l’Ametlla de Mar, destaca la importància de la vacunació.

En aquest cas, des del Centre d’Atenció Primària es faciliten un parell de franges horàries setmanals per poder vacunar totes les persones interessades.

Comparteix