Els Plans d’autoprotecció municipal en ple procés d’actualització

Comparteix

Un cop actualitzats tots els plans, l’Ajuntament té la intenció d’explicar el funcionament dels plans mitjançant una campanya informativa a col·lectius i representants d’associacions locals i de veïns.

L’Ajuntament de l’Ametlla de Mar treballa en l’actualització de tots els plans d’autoprotecció, tant pel que fa als espais i equipaments públics en cas de qualsevol emergència, com aquells que afecten actes lúdics i qualsevol mena d’espectacles.

En la darrera sessió plenària, l’Ajuntament ja va aprovar l’actualització del PAMEN, el Pla d’Actuació Municipal en Emergències Nuclears, com a municipi afectat per la proximitat de la Central Nuclear Vandellòs II en un radi inferior als 10 quilòmetres de distància. Aquest pla s’ha d’actualitzar cada quatre anys.

A més, s’estan actualitzant els plans que estan vinculats al PROCICAT, pla de Protecció Civil de Catalunya, prioritzant bàsicament alguns plans bàsics d’emergències com el PLABEM, Pla Bàsic d’Emergències Municipals de caràcter general, un manual d’actuació i la seva aplicació davant dels riscos als quals la població és més vulnerable.

També s’està treballant en l’actualització del PESALAM, el Pla Específic de Seguretat en Actes Lúdics, el Pla Especial d’Espectacles Pirotècnics, així com el VENCAT per emergències de vents forts o l’INUNCAT per a forts aiguats, que a la vegada serviran per anar creant el DUPROCIM, que és el Document Únic de Protecció Civil Municipal on s’integren els diferents plans. Segons Ana Aragón, regidora de Governació de l’Ajuntament, els plans estaven caducats i s’havien quedat obsolets.

Una de les prioritats de l’Ajuntament, és la reforma i posada al dia del CECOPAL, el Centre de Coordinació Municipal, un lloc de comandament ubicat a la primera planta de l’Ajuntament, on es concentra la informació necessària per a l’execució de les mesures de protecció en cas d’emergència i que es troba en un estat obsolet i amb tots els aparells i la tecnologia antiquats i desfasats. L’Ajuntament està en converses amb la Subdelegació del Govern a Tarragona per poder renovar-lo i adaptar-lo a les noves tecnologies.

Un cop actualitzats tots els plans, l’Ajuntament té la intenció d’explicar el funcionament dels plans mitjançant una campanya informativa en els mitjans de comunicació locals i a través de reunions amb els col·lectius i representants d’associacions locals i de veïns.

Comparteix