Alumnes francesos d’intercanvi lingüístic a l’Ametlla de Mar

Comparteix

Com ja va passar amb els alumnes caleros desplaçat a territori francès, els visitants, han estat acollits durant aquests dies per les famílies dels alumnes caleros.

Aquest dilluns s’ha produït una recepció a l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar, dels alumnes francesos que estan fent un intercanvi lingüístic a l’Ametlla de Mar i han estat rebuts per l’alcaldessa Eva del Amo.

Vint-i-tres alumnes de 3r d’ESO d’un institut francès, el Collège Georges Clemenceau de secundària de Cerizay a la Nova Aquitània, han estat rebuts aquest dilluns per l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar en una recepció que s’ha fet a la sala d’actes de la Casa de la Vila.

Els alumnes francesos es troben a la nostra localitat, acompanyats per una representació del professorat, en l’intercanvi que estan duent a terme amb estudiants caleros, que ja en el seu dia, van viatjar a aquesta localitat de França. Com ja va passar amb els alumnes caleros desplaçat a territori francès, els visitants, han estat acollits durant aquests dies per les famílies dels alumnes caleros.

Xavi Sánchez, responsable de projectes internacionals de l’Institut Candelera ens explica en què ha consistit l’intercanvi.

Per la seva part, l’alcaldessa Eva de l’Amo parlava així després de la recepció.

El centre calero és un habitual d’aquest tipus d’intercanvis donada la seva important aposta per l’ensenyament de la llengua francesa i com a centre de referència del Batxibac a les Terres de l’Ebre. Tot i que aquest tipus de viatges inclouen una part lúdica i de coneixement del territori que visiten, compleixen amb un objectiu d’immersió lingüística.

Cal recordar que el govern francès, a través del Ministeri d’Assumptes Exteriors, va concedir a l’Institut Candelera el reconeixement labelFrancÉducation, segell de qualitat educatiu que atorga a instituts i centres d’ensenyament estrangers que participen en la difusió de la llengua i la cultura franceses.

Comparteix