Ecologistes en Acció i el Moviment Ibèric Antinuclear, contra la construcció de l’ATI de Vandellòs II

Comparteix

Segons Ecologistes en Acció i el MiA, l’ATI de Vandellòs és la culminació del fracàs de la gestió dels residus radioactius a l’estat espanyol.

Les dues organitzacions presenten al·legacions a la construcció del Magatzem Temporal Individualitzat (ATI) de la Central Nuclear Vandellòs II i demanen que es formuli la Declaració d’Impacte Ambiental amb caràcter negatiu.

Ecologistes en Acció i el MiA Moviment Ibèric Antinuclear, amb la presentació de les al·legacions, han manifestat el seu rebuig a la construcció dels ATI, com el previst per a la central de Vandellòs-II, així com a qualsevol altra solució parcial encaminada a la gestió dels residus radioactius, mentre no s’ataqui d’arrel el problema d’aquests residus, és a dir, la seva generació. Les organitzacions consideren que la primera acció destinada a pal·liar l’efecte perjudicial dels residus radioactius passa pel tancament i el desmantellament de totes i cadascuna de les centrals nuclears de l’Estat, que encara segueixen en operativitat. Eloi Nolla d’Ecologistes en Acció.

Per últim, segons Ecologistes en Acció i el MiA, l’ATI de Vandellòs és la culminació del fracàs de la gestió dels residus radioactius a l’estatespanyol. per això les entitats creuen molt seriosament que la construcció d’un ATI a Vandellòs II, així com les diferents actuacions que s’emmarquen als diferents Plans -que fins al sisè Pla encara vigent, contemplaven la construcció del Magatzem Temporal Centralitzat (ATC)- continuaran sent un fracàs mentre no es contempli el tancament definitiu de la central nuclear.

Comparteix