L’arròs al més pur estil dels pescadors, protagonista de la 37a Diada de l’Arrossejat

Comparteix

Dissabte a la tarda, 42 cuiners no professionals, participaran del concurs gastronòmic en 2 torns de 21 participants, sigui a títol individual o en colla. El jurat atorgarà sis primers premis de Mestre/sa arrossejaire amb 150 € en metàl·lic.

Aquest dissabte dia 14 tindrà lloc a la llotja de la Confraria de Pescadors de l’Ametlla de Mar la Diada de l’Arrossejat, una festa gastronòmica que aquest any compleix 37 edicions i que coincideix amb les Jornades del Peix de Llotja i l’Arrossejat que es van encetar el dia 6 i s’acaben el 15 d’octubre.

La Diada de l’Arrossejat és la festa gastronòmica per excel·lència i la més antiga de les que s’organitzen al llarg de l’any a l’Ametlla de Mar. Corria l’any 1984 quan l’Ajuntament calero va decidir organitzar una festa per promocionar un plat habitual a les barques durant la jornada de pesca, una manera de cuinar l’arròs tal com el cuinaven els “ranxers” de les barques, amb el brou del peix que s’havia capturat durant el dia.

El camí ha estat llarg, donat que en aquell temps, no hi havia cap restaurant a l’Ametlla de Mar que tingués l’arrossejat a la seva carta. Durant aquests anys i a poc a poc, l’arrossejat ha anat guanyant valor afegit, i cada cop és més freqüent trobar-lo. També s’ha fet més estret el lligam d’aquesta varietat gastronòmica al nom de l’Ametlla de Mar.

Dissabte a la tarda, 42 cuiners no professionals, participaran del concurs gastronòmic en 2 torns de 21 participants, sigui a títol individual o en colla. El jurat atorgarà sis primers premis de Mestre/sa arrossejaire amb 150 € en metàl·lic . A més, durant tota la tarda es podran consumir degustacions d’arrossejat al preu simbòlic d’un euro.

Aquesta és una festa que reuneix tots els ingredients necessaris per gaudir d’una bona tarda amb gastronomia, tradició i música, tal com explica Ma José Castellano, regidora de Turisme.

La Diada de l’Arrossejat començarà a les 17 h i estarà amenitzada per la xaranga Suquet Calero. Aquest any com a novetat, s’espera l’arribada en cercavila dels “nanos” i s’ha organitzat una sessió de zumba infantil als voltants de la llotja a càrrec del CEM per tal que hi hagi atractius per a tota la família.

Comparteix