Comença la doble vacunació contra la grip i la COVID-19

Comparteix

Per tal de demanar la cita s’ha de sol·licitar a través de La Meva Salut, al web de programació https://citasalut.gencat.cat/ o bé directament al CAP.

Comença la doble vacunació contra la grip i la COVID-19

Des de la setmana passada, les persones ingressades en residències de gent gran com és el cas a la nostra població de la residència l’Onada, han començat a rebre la doble vacunació contra la grip i la COVID-19 i a partir de l’11 d’octubre s’obrirà l’agenda de vacunació a la resta.

El Departament Salut va començar el 27 de setembre, la campanya de vacunació d’aquesta tardor, amb la vacunació conjunta contra la grip i la COVID-19 per a la població més vulnerable: les persones que viuen a residències de gent gran, les que reben atenció domiciliària i altres persones institucionalitzades. La voluntat de salut és protegir i immunitzar al màxim la ciutadania davant els virus respiratoris que augmenten la seva circulació especialment a la tardor i l’hivern, per evitar l’increment de patologies immunoprevenibles.

Pel que fa a la resta dels col·lectius a qui es destina la vacunació de la grip i de la COVID, està previst que l’11 d’octubre s’obri l’agenda de programacions, sigui a la web o de manera presencial al CAP i començar a vacunar a partir del 16 d’octubre.

La vacuna va adreçada a les persones de 60 anys i més, les persones amb condicions de risc (entre elles els problemes de salut crònics i l’obesitat), les dones embarassades, les persones amb immunosupressió, o els professionals sanitaris i sociosanitaris i altres serveis essencials i crítics. També s’inclou la recomanació de vacunació antigripal per persones fumadores i per primera vegada, Salut introdueix la vacunació sistemàtica contra la grip també per a tots els infants d’entre 6 i 59 mesos d’edat.

Ester Cano, adjunta a direcció de l’Àrea Bàsica de Salut l’Ametlla de Mar-Perelló insisteix en la necessitat de vacunar-se.

També insisteix en la vacunació contra la COVID-19 i no refiar-se’n.

complPer tal de demanar la cita s’ha de sol·licitar a través de La Meva Salut, preferentment, a l’apartat de ‘Cites’, clicant a ‘Cites i consultes d’atenció primària’ i triant l’opció ‘Vacunació’. La cita prèvia també es pot demanar al web de programació https://citasalut.gencat.cat/ o bé directament al CAP.

Comparteix