Els pescadors viuen un estiu positiu però l’acaben amb el preu del petroli disparat

Comparteix

El moll, la cavalla i el lluç han estat les espècies més capturades.

Els últims quinze dies ha apujat considerablement el preu del petroli, però els pescadors esperen rebre ajudes per poder fer front a les pèrdues econòmiques.

La Confraria de Pescadors Sant Pere de l’Ametlla de Mar ha valorat positivament l’estiu al sector pesquer quant a captures i preus. Entre juliol i agost, s’han subhastat una mitjana de 270.000 kg de peix, una xifra lleugerament inferior a l’any passat, però amb preus elevats que donen un respir al sector tocat, recentment, per l’alt preu del petroli.

L’estiu és la millor època pel sector de l’arrossegament i enguany s’ha corroborat. Els pescadors han viscut un estiu amb peix, tot i que no han arribat als més de 300.000 kg de mitjana de peix subhastat l’any passat.

Les espècies més capturades han estat el moll (amb 23.000 kg de mitjana), la cavalla (21.000 kg), el lluç (15.000 kg), la tonyina (15.000 kg), la peluda (12.000  kg) i el rap (10.000 kg). De fet, les captures del moll han disminuït lleugerament respecte a l’estiu passat, -pescant-se 10.000 kg menys-, però el preu ha augmentat fins als 9 €/kg.

La cavalla ha fet un salt substancial passant dels 6.000 kg l’any passat als 21.000 kg enguany. El seu preu, per això, ha disminuït notòriament venent-se a menys d’1 €/kg. Pel que fa al lluç ha disminuït en captures, gairebé 10.000 kg menys, però el preu s’ha mantingut elevat als 10 €/kg.

Respecte a l’any passat, les captures de mollera han duplicat la mitjana mentre que tant la gamba blanca com la roja han disminuït la mitjana de captures lleugerament.

El patró major de la Confraria de Pescadors Sant Pere de l’Ametlla de Mar, Miquel Brull, posa en valor la feina feta des de la Confraria i els pescadors.

Les altes captures donen esperança a un sector tocat sobretot per l’alt preu del petroli. I és que als darrers dies ha pujat considerablement. Amb tot, però els pescadors agraeixen les darreres ajudes de l’estat per solventar el problema i esperen que enguany també se’ls atorgui ajudes.

A més, enguany els pescadors ja saben quantes jornades de pesca els queden per acabar l’any, d’acord amb la reducció de jornades aplicada per la Comissió Europea com el Pla Multianual de Pesca Demersal.

Comparteix