S’instal·len plaques fotovoltaiques per autoconsum municipal al cem La Cala

Comparteix

El projecte és finançat majoritàriament per una subvenció concedida per la Diputació de Tarragona

L’Ajuntament de l’Ametlla de Mar ha instal·lat plaques solars fotovoltaiques a la coberta del cem La Cala que donen electricitat a aquesta instal·lació municipal. Un projecte que és finançat majoritàriament per una subvenció concedida per la Diputació de Tarragona. L’any passat, ja es van instal·lar les primeres plaques per autoconsum municipal a la nau de la brigada.

En els darrers dies, s’ha posat en marxa aquesta instal·lació fotovoltaica amb l’objectiu de reduir el consum elèctric provinent de la xarxa, així com millorar l’eficiència energètica de l’edifici i potenciar l’ús d’energies renovables.

Madeo Comes és el regidor de Medi Ambient i d’Esports.

La instal·lació fotovoltaica, que genera electricitat exclusivament al cem, té una potència nominal de 30 kW i consta d’una superfície de 150 m2. La producció estimada anual és de 49.000 kWh, que permetrà assolir un estalvi aproximat de 6.500 euros anuals mentre que els gasos d’efecte hivernacle estalviats són de 20 tones de CO2 a l’any.

El pressupost d’aquest projecte era de 44.600 euros i l’import final ha estat de 39.300 euros, subvencionat un 80% aproximadament per la Diputació de Tarragona.

Actualment, l’Ajuntament ja ha redactat un projecte d’ampliació; una segona fase del projecte amb la voluntat de duplicar la producció elèctrica de les instal·lacions esportives municipals.

Comparteix