S’instal·len les primeres plaques fotovoltaiques per autoconsum municipal

Comparteix

S’han instal·lat a la nau de la brigada.

L’Ajuntament de l’Ametlla de Mar ha instal·lat plaques solars fotovoltaiques a la coberta de la nau de la brigada que donaran electricitat a diverses dependències municipals. Un projecte que és finançat majoritàriament per una subvenció concedida recentment per la Generalitat.

Amb l’objectiu de reduir el consum elèctric provinent de la xarxa, així com millorar l’eficiència energètica de l’edifici i potenciar l’ús d’energies renovables, l’Ajuntament posarà en marxa, en els pròxims dies, aquesta instal·lació fotovoltaica que s’ha situat a la teulada de la nau municipal de la brigada, al polígon industrial Les Creuetes.

La instal·lació fotovoltaica generarà electricitat a tres dependències municipals, situades a la nau: la brigada, la Policia Local i el Servei d’Urgències Municipal. L’alcalde de l’Ametlla de Mar, Jordi Gaseni, apunta que s’instal·laran més plaques a altres sostres municipals.

El pressupost d’aquest projecte és de 23.522 euros i és subvencionat un 85% aproximadament per la Generalitat.

La instal·lació fotovoltaica, que tindrà una potència nominal de 21,6 kWp, constarà d’un total de 48 panells de 450 W, instal·lats en 3 cadenes de 16 unitats en sèrie. Es preveu una producció anual de prop de 30.000 kWh, que permetrà assolir un estalvi aproximat de 6.430 euros anuals. Per tant, tindrà una amortització d’entre 3 i 4 anys.

Comparteix