Avança favorablement el projecte d’ampliació del CAP de l’Ametlla de Mar

Comparteix

L’Ajuntament ha acordat la compra de la parcel·la annexa al CAP, on està prevista l’ampliació del centre de salut.

L’Ajuntament de l’Ametlla de Mar disposarà del solar annex al Centre d’Atenció Primària, amb motiu de la futura ampliació del CAP que està contemplada en aquest espai. D’aquesta manera, avança favorablement aquest projecte que permetrà millorar i dotar de més recursos i serveis sanitaris als ciutadans.

El passat divendres, l’Ajuntament va signar un acord de compravenda amb els propietaris de la parcel·la del carrer Llibertat número 70, que actualment s’utilitza per la brigada, per tal d’adquirir-la per un valor de 400.000 euros. Amb la seva adquisició, l’Ajuntament podrà cedir l’espai a Salut i fer efectiva l’ampliació del CAP.

En aquest espai es comptarà amb prop de 300 m2 per planta, amb una planta baixa i dos pisos, que ampliarà així el centre sanitari a 819 m2 més.

Amb aquesta ampliació, el centre té l’objectiu d’adequar els recursos físics a les necessitats assistencials de la població de l’Àrea Bàsica de Salut, és a dir, oferir un millor servei d’atenció al client, tant a recepció com a consulta i solucionar així els problemes històrics de manca d’espai que afecten principalment en aquestes dues zones.

Un altre dels objectius és potenciar la integració de l’atenció en salut mental a l’atenció primària de salut i afavorir la transformació de l’atenció primària adaptant els espais a les noves necessitats i als nous rols professionals.

La intenció també és centralitzar els serveis sanitaris del municipi al mateix espai, incloent-hi així el servei de rehabilitació que actualment està situat fora del centre, a la Part de Cala. Jordi Gaseni és l’alcalde de l’Ametlla de Mar.

Després del període de licitació del projecte i de l’obra, la redacció del projecte i altres tràmits administratius, es preveu iniciar les obres d’ampliació el febrer 2023.

Comparteix