El preu de la garrofa cau fins als 30 cèntims després de dos anys pels núvols

Comparteix

A la Cooperativa Agrícola de l’Ametlla de Mar s’espera una producció superior a l’any anterior.

La campanya de les garrofes ha arrencat, aquest dilluns, amb poc optimisme per la caiguda del preu d’aquest producte. Dels gairebé dos euros que es van arribar a apagar en els últims dos anys, ara, el preu ha caigut fins als 30-35 cèntims. Des de la cooperativa calera, consideren que són preus molt baixos, però s’espera una bona producció de garrofa.

Els agricultors asseguren que la collita d’enguany serà bona, malgrat que el fruit serà més prim i tindrà menys pes. També els preocupa la sequera perquè, tot i que els garrofers aguanten molt la calor, els ha deixat esgotats. A més, si no plou en els pròxims dies, alerten que no hi haurà collita l’any que ve perquè els garrofers treuen en aquest període la mostra per la temporada vinent.

A la Cooperativa Agrícola de l’Ametlla de Mar, s’espera una producció superior a l’any anterior i segons el president, Antonio Espuny, el preu de la garrofa, que ara està a 35 cèntims, encara pot variar i pujar lleugerament.

En l’àmbit de tot Catalunya, els pagesos van començar a collir les garrofes la setmana passada i preveuen una producció una mica inferior respecte a la de l’any passat; s’està parlant d’unes previsions del 50% o un 60% respecte a una producció molt bona.

A banda, els robatoris de garrofes continuen sent un dels principals maldecaps dels pagesos. Tot i la baixada de preus d’aquest producte, des d’Unió de Pagesos creuen que continuaran succeint, pel fet que són molt fàcil de recollir i furtar. Diuen que entren a les finques, descaradament amb furgonetes i pleguen les garrofes, no es pot fer massa més que denunciar i fer batudes amb els Mossos. Espuny ha recomanat sobretot que els pagesos estiguin al dia de la DUN, la declaració agrària per garantir la traçabilitat del producte.

Comparteix