L’Ajuntament es reuneix amb veïns de Sant Jordi per desencallar temes urbanístics

Comparteix

L’equip de govern té previst que els projectes de reparcel·lació i el d’urbanització de Sant Jordi Bosc, estiguin finalitzats abans d’acabar el 2023.

En els darrers dies, l’alcaldessa Eva del Amo i el regidor d’Urbanisme, Xavi de la Fuente, s’han reunit amb diferents veïns de sectors urbanístics per desencallar la política d’urbanisme que està majoritàriament judicialitzada o paralitzada, amb problemes enquistats de fa molts anys. A finals de juliol, es va mantenir una reunió amb veïns de Roques Daurades, i recentment s’ha parlat amb veïns de Sant Jordi Bosc i Sant Jordi Castell.

En la línia de la reunió que l’alcaldia va mantenir el 29 de juliol, l’Ajuntament continua mantenint converses amb veïns per desencallar problemàtiques diferents depenent de cada sector.

En el cas de Sant Jordi Bosc, des dels anys 70 que els projectes de reparcel·lació i el d’urbanització estan encallats, però l’equip de govern té previst que estiguin finalitzats abans d’acabar el 2023. Cal recordar que el mes de febrer d’enguany es va aprovar la contractació per redacció del projecte d’urbanització, per un valor de 90.750 euros, i el de reparcel·lació per 26.000 euros. I en aquests moments, s’està fent el seguiment del procés.

Pel que fa a Sant Jordi Castell, els projectes van més atraçats  i segons les antigues pautes urbanístiques, no es podria fer res fins al 2030. El regidor d’Urbanisme, Xavi de la Fuente, explica que la intenció de l’equip de govern és que en un parell d’anys, com a molt, fer una modificació puntual del POUM, consensuant amb els propietaris quina modalitat d’execució seria la més adient. I així anar desjudicialitzant totes les qüestions urbanístiques que s’han anat encallant en les últimes legislatures.

En el cas de Roques Daurades, recordem que està pendent abordar la liquidació definitiva del projecte de reparcel·lació que, actualment està en via jurídica, fet que provoca als veïns que hagin d’assumir una càrrega econòmica al registre de la propietat que no els permet, per exemple, demanar un préstec o vendre la propietat.

Comparteix