Controlat l’incendi del Perelló i l’Ametlla de Mar

Comparteix

L’incendi ha quedat perimetrat amb una línia d’aigua i els bombers vigilen possibles represes.

L’entrada de vent de mestral moderat-fort els propers dies farà que el risc augmenti molt i s’han augurat possibles tancaments a massissos de la zona, com el dels Ports.

Els Bombers van donar per controlat, aquest dimarts a la nit, l’incendi forestal que va cremar a la zona de Puig Moltó, afectant els termes del Perelló i l’Ametlla de Mar. Durant la nit, s’hi ha quedat un dispositiu de 12 dotacions per vetllar pel foc i s’espera extingir l’incendi aquest dimecres per evitar que l’entrada d’un vent de mestral “més fort” dijous pugui complicar la situació. Segons Bombers, el 90 % del perímetre de l’incendi ja està fred.

Durant la tarda de dimarts, els Bombers van continuar remullant focus actius, tot i que el foc estava estabilitzat des de les 16 h de la tarda. A la zona on es va iniciar l’incendi, es va percebre com les flames havien anat saltant entre zones boscoses i conreus abandonats, mentre molts camps de cultiu van quedar intactes. L’incendi es va desplaçar de la bassa d’En Fusté pel Puig Moltó, empès pel mestral, cap a la línia de costa.

A l’incendi van estar treballant prop d’una cinquantena de dotacions, entre les quals també la Policia Local de l’Ametlla de Mar i el Servei d’Urgències Municipal (SUM) que a banda de prestar ajuda sanitària, també es van encarregar a portar avituallament d’aigua i menjar als efectius a peu d’incendi.

La idea és que s’intentarà deixar extingit l’incendi aquest dimecres per evitar que l’entrada d’un vent de mestral “més fort” dijous pugui complicar la situació.

L’alcaldessa de l’Ametlla de Mar, Eva del Amo, ha detallat la situació actual de l’incendi, segons els Bombers i demana precaució pels pròxims dies.

Quant a l’afectació, que ha estat d’un total de 25 hectàrees, el cap de la regió d’emergències de les Terres de l’Ebre, Ricard Expósito, ha concretat que hi havia l’exterior de dues cases afectades i sis autocaravanes que van cremar.

De fet, des de l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar s’ha recomanat evitar desplaçaments innecessaris per no col·lapsar el trànsit de la zona, atès que el pas de vehicles prioritaris de cossos de seguretat és constant.

Ara, Mossos i Agents Rurals investiguen l’origen de les flames. El cap dels Agents Rurals a l’Ebre, Miquel Angel Garcia, ha afirmat que no tenen una “hipòtesi ferma principal”, i ha explicat que han estat recollint “tots els indicis i analitzant la geometria i els possibles indicadors”. Així, reconeix que hi havia gent a la casa i als domicilis veïns i que els propers dies parlaran “amb tothom” per esbrinar “què ha pogut passar”.

Comparteix