El servei pioner d’alletament matern ofert a les farmàcies tarragonines i ebrenques s’estendrà arreu de Catalunya

Comparteix

A l’Ametlla de Mar, la Farmàcia Pedrola i la de La Cala assessoren les mares per mantenir el major temps possible les lactàncies.

El servei d’assessorament Alletafarma, impulsat pel Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona (COFT) i el Col·legi d’Infermeres i Infermers de Tarragona (CODITA), es desplegarà arreu de Catalunya. La Farmàcia Pedrola i la de La Cala són les dues farmàcies de l’Ametlla de Mar que ofereixen aquest servei.

El servei consisteix en una consulta ràpida oferint consell i suport momentani i personalitzat, perquè continuï l’alletament o bé per derivar-lo, en cas necessari, als professionals sanitaris.

Justament, els impulsors han anunciat aquest dilluns que oferiran un curs en línia per formar els farmacèutics, per tal que puguin aconsellar durant el període de lactància materna i, així promoure l’alletament el major temps possible.

La farmacèutica Roser Olivella de la Farmàcia Pedrola, explica que des de 2018 ofereixen el servei i tant els usuaris com els professionals ho valoren molt positivament.

Per la seva banda, Clara Rabal, farmacèutica titular de la Farmàcia La Cala, explica que des del canvi de titularitat, al mes de febrer també es van sumar al servei, amb la voluntat de donar atenció farmacèutica personalitzada i promocionar la lactància materna.

A la demarcació de Tarragona, ja són una quarantena els establiments que ofereixen aquest servei pioner.

A banda d’aquest servei, aquest dijous dia 20 de juliol, la Farmàcia La Cala oferirà, de 9 a 14 h i de 17 a 20 h, una prova gratuïta no invasiva de diagnòstic facial (antienvelliment), a més de consells d’experts per mantenir una pell sana i prevenir l’envelliment prematur.

Comparteix