Pere Gorgoll i Noemí Morral guanyadors dels premis literaris de l’Ametlla de Mar

http://www.elpunt.cat
Comparteix

En total, han estat 132 els treballs originals els que s’han presentat a les edicions de 2023 dels premis literaris caleros, procedents d’autors dels Països Catalans, Andorra, Espanya, Suècia o els Estats Units d’Amèrica.

El dissabte dia 10 de juny va tenir lloc a l’Ametlla de Mar la Nit de Poesia al carrer en el transcurs de la qual, es van fer públics els autors i les obres guanyadores del Premi Nit de Poesia al carrer i el Premi de Narrativa Vila de l’Ametlla de Mar.

En un marc incomparable com la plaça Joan Miró, dissabte a la nit vam conèixer als guanyadors dels dos certàmens literaris que gestiona i coordina CalaCultura a l’Ametlla de Mar.

Pere Gorgoll amb l’obra Zona Zero és el guanyador del 14è Premi Nit de Poesia al carrer. L’autor gironí nascut a Amer veurà publicada la seva obra a l’editorial Pagès Editors. Recentment, també ha guanyat el Premi Roc Boronat de novel·la i ha estat un dels guanyadors dels XXV Premis Literaris Vila de Torelló. Pere Gorgoll ens parla de la seva obra.

El jurat del Premi Nit de Poesia al carrer ha estat format per Montse Ollé, Carme Cruelles, Albert Guiu i Joan Callau com a coordinador.

Quant al Premi de Narrativa Vila de l’Ametlla de Mar, la guanyadora de la 31a edició ha estat Noemí Morral, vigatana de naixement, amb l’obra Fins que la mort ens separi, la qual també serà publicada per Pagès editors. Noemí Morral ens explica que és la seva primera novel·la i que va arribar al gènere gairebé per casualitat.

El jurat del Premi de Narrativa Vila de l’Ametlla de Mar ha estat format per Cari Ariño, Sílvia Mayans, Cia Valls, Benjamí Torné i Joan Callau com a coordinador.

En total, han estat 132 els treballs originals els que s’han presentat a les edicions de 2023 dels premis literaris caleros, procedents d’autors dels Països Catalans, Andorra, Espanya, Suècia o els Estats Units d’Amèrica.

Els premis literaris de l’Ametlla de Mar estan organitzats i coordinats per CalaCultura amb el suport de l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar.

Aquest any CalaCultura va comptar amb la col·laboració del Grup Escènic de la S.C.E.R de l’Ametlla de Mar, que va teatralitzar el recital de poesia ofert per vuit rapsodes, recitant integra l’obra Casa per casa de Ricard Desola, guanyadora de la VIIa edició del Premi Nit de Poesia al carrer, amb la presència de l’autor a l’acte.

Comparteix