Protecció civil torna a fer la prova del sistema d’alertes al mòbil demà dimarts

Comparteix

A la pàgina web interior.gencat.cat/alertesprotecciocivil disposeu de tota la informació sobre el sistema, amb diferents materials específics.

El proper dia 13 de juny de 2023 a les 11 hores, es realitzarà una prova del Sistema d’Alertes de Protecció Civil per a totes les comarques de les demarcacions Penedès, Tarragona i Terres de l’Ebre. Aquesta prova tindrà una durada de 30 minuts.

La prova és una repetició de la que es va realitzar el 12 d’abril i va fallar per una errada de configuració de l’eina, desenvolupada pel Ministeri de l’Interior I s’emmarca en el compliment de la del Directiva 2018/1972 Parlament Europeu i del Consell, que imposa l’obligació a tots els països membres de disposar de sistemes d’alerta per situacions d’emergència greu basats en l’enviament d’alertes als telèfons mòbils de la població afectada. Jordi Gaseni és l’alcalde en funcions de l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar.

Durant la prova, tots els telèfons mòbils que puguin rebre l’alerta de Protecció Civil, sonaran i es visualitzarà a la pantalla un missatge indicant que és tracta d’una prova.

Recordeu:

  • El terminal haurà d’estar encès i tenir cobertura del seu proveïdor de telefonia.
  • El sistema no té informació sobre la quantitat de terminals que reben el missatge. S’envia indiscriminadament a tots els mòbils que es troben a la zona de cobertura de les antenes activades.
  • La delimitació de l’àrea afectada és aproximada, dependrà de la cobertura de l’antena que s’activa.
  • El sistema prioritza que els terminals de l’àrea afectada rebin el missatge. Prioritza el seu enviament davant d’altres comunicacions.
  • Tot i que el mòbil es trobi en silenci, l’alerta serà sonora.

Els cossos operatius, així com el 112 i 012 estan informats de la prova. L’objectiu d’aquesta prova és la millora dels nostres protocols de seguretat cap a la ciutadania, per tal de poder transmetre instruccions en cas d’emergència imminent.

A la pàgina web interior.gencat.cat/alertesprotecciocivil disposeu de tota la informació sobre el sistema, amb diferents materials específics: Preguntes freqüents, un document que aplega 50 preguntes i respostes.Com configurar els mòbils per rebre alertes de protecció civil Materials divulgatius: cartells, materials per a xarxes socials, falques, etc.

Comparteix