Èxit de les noves pràctiques en emergències dels alumnes de busseig de l’Escola Nauticopesquera

Comparteix

L’èxit d’aquestes pràctiques ha fet que els responsables del centre educatiu ja hagin assegurat la seva continuïtat de cara als pròxims cursos.

Els alumnes de Grau Mitjà del Cicle Formatiu de Busseig Professional que imparteix l’Escola de Capacitació Nauticoesquera de Catalunya amb seu a l’Ametlla de Mar, ha realitzat aquest any noves pràctiques d’emergència i més realistes als ensenyaments, gràcies als acords de col·laboració amb empreses referents en el sector.

Els alumnes han realitzat simulacres d’emergència a la cambra hiperbàrica de CRIS-UTH de l’Hospital Sant Joan de Deu i de manteniment d’equipaments professionals de busseig d’última generació amb els tècnics i el material cedit per Tecnnosub Comercial Diving que ha inclòs la utilització de robots subaquàtics al port de l’Ametlla de Mar.

L’èxit d’aquestes pràctiques ha fet que els responsables del centre educatiu ja hagin assegurat la seva continuïtat de cara als pròxims cursos.

El Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Busseig Professional és l’únic que s’imparteix a Catalunya i tal com explica Feliu López, gerent de l’Escola de Capacitació Nauticopesquera de Catalunya, hi ha molta demanda i això fa que tingui un alt nivell d’inserció laboral

Dins de les activitats de formació maritimopesquera que l’ECNP està realitzant al llarg de la costa catalana, ha iniciat recentment un programa que s’està realitzant a Palamós i que consisteix a facilitar el relleu generacional al sector pesca. Dintre dels cursos de mariner/pescador i amb l’objectiu de no desvincular-los de la professió i potenciant el contacte entre alumnes i pescadors, s’ha engegat un programa en el qual els alumnes van embarcats durant el període de pràctiques i se’ls contracta com a aprenents. Des de l’ECNPC auguren que serà una bona experiència, la qual, s’estendrà a la resta de confraries de pescadors de Catalunya per a facilitar i reforçar la figura de l’aprenent.

Comparteix