Micromecenatge per fer el primer molí de farina de garrofa de Catalunya

Comparteix

L’objectiu del micromecenatge és aconseguir el 50% del finançament del projecte a través d’aportacions al Projecte Empoderem la Garrofa a la web Goteo.org, que s’ha de sumar a les aportacions dels socis i sòcies.

L’Associació de Productors i Productores de garrofa, fruits secs i olives en ecològic del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre han obert un micromecenatge amb l’objectiu de posar en marxa el primer molí de farina de garrofa de Catalunya a l’Ametlla de Mar.

El projecte contempla la posada en marxa d’un molí de farina de garrofa amb l’objectiu de promocionar les moltes possibilitats de la polpa pel consum humà, més enllà de l’interès que desperta el garrofí pels laboratoris i productes farmacèutics.

L’entitat, que actualment té una vintena d’associats, ja va organitzar el passat 24 i 25 de març el Festival de la Garrofa a l’Econau amb l’objectiu de promocionar el projecte entre els productors, ja que actualment, tot i que Catalunya és el principal productor de garrofa de l’estat espanyol, no té cap molí de farina de garrofa. Dani Méndez és el secretari de l’Associació.

El molí contempla la recuperació d’una antiga trituradora de 1.940 de l’enginyer Salvador Baldrich, la qual ha de separar el garrofí de la polpa i un molí de martells per treure farina micronitzada.

El molí s’instal·larà a l’Econau, un espai de 400 m2 que està pendent de la llicència municipal, que s’està reformant a partir de subvencions i que contempla una aula mediambiental, un obrador compartit per fer elaboracions i el molí de farina.

De moment el projecte, que està al voltant dels 180.000 €, ja ha rebut subvencions dels Projectes d’Economia Social i Solidària que els ha permès crear tres llocs de treball i de les Ajudes Agroalimentàries de la Generalitat de Catalunya.

L’objectiu del micromecenatge és aconseguir el 50% del finançament del projecte a través d’aportacions al Projecte Empoderem la Garrofa a la web Goteo.org, que s’ha de sumar a les aportacions dels socis i sòcies.

L’associació de Productors i Productores de garrofa, fruits secs i olives en ecològic del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre ha previst una jornada de portes obertes el pròxim 15 de juny a les 16 h a l’Econau que contempla la presentació, l’assemblea i un tastet de productes de la zona i pels interessats un sopar al preu de 12 €.

Comparteix