Graëllsia organitza dissabte una recollida i mostreig de deixalles a l’Estany

Comparteix

Coincidint amb la Setmana de la Natura també s’organitza a càrrec de la finca de custòdia de l’Ecotros, un recorregut gratuït al barranc de Santes Creus.

Graëllisa Grup d’Estudis i Comunicació Ambiental I Plancton Diving han organitzat aquest pròxim dissabte una jornada de neteja a la platja de l’Estany, dins de la campanya “Un metro cuadrado contra la basuraleza” del projecte Libera.

La jornada començarà a les 18.30 h amb una concentració al far verd del Port de l’Estany i a partir d’allí, amb tots els voluntaris que hi vulguin participar, s’iniciarà un mostreig a tota la zona per tal de recollir i catalogar totes les deixalles que es trobin. La recollida es farà a tota Espanya de manera coordinada. Eli Bonfill de Graëllsia n’explica com anirà l’activitat.

Un metre quadrat contra la basuralesa és una activitat inclosa en el projecte Libera subvencionat per quart any consecutiu per la Diputació de Tarragona i Ecoembes destinat a la conservació, divulgació i el voluntariat a la zona de Santes Creus.

Entre les activitats que es fan de manera regular dins d’aquest projecte destaca el mostreig de deixalles submarines que es fa amb periodicitat trimestral, a càrrec de submarinistes voluntàries del fons marí més proper a la costa i fins a 100 metres mar endins, d’indrets com la Punta de l’Àliga, l’Estany Podrit o l’Estany.

A més també organitzen sortides amb alumnes de cicle superior de l’Escola Sant Jordi a l’espai de Santes Creus amb la recollida de deixalles que després es reciclen i es converteixen en obres d’art.

Cal afegir, que coincidint amb la Setmana de la Natura també s’organitza a càrrec de la finca de custòdia de l’Ecotros, un recorregut gratuït al barranc de Santes Creus, una activitat subvencionada per la Diputació de Tarragona destinat a fer ja sigui de manera individual, com en família o  amics, que finalitzarà amb un tast de productes de la zona.

Comparteix