Els fideus rossejats i l’essència marinera seran els protagonistes d’aquest cap de setmana a l’Ametlla de Mar

Comparteix

Aquest divendres arriben les Jornades Gastronòmiques dels Fideus Rossejats, la Ruta de la Tapa Marinera i la Fira de la Mar. Un ampli ventall de propostes i activitats per promocionar el turisme nàutic, el comerç i la gastronomia del municipi.

A partir d’aquest divendres i fins a l’11 de juny, els cuiners de bars i restaurants de l’Ametlla de Mar elaboraran fideus rossejats, -un dels plats típics mariners del municipi-, a més d’altres plats tradicionals i innovadors elaborats amb espècies de proximitat. Unes jornades gastronòmiques que arriben amb força amb la Diada com a tret de sortida i amb la Fira de la Mar.

L’Ametlla de Mar viurà un cap de setmana amb autèntic caràcter mariner. A partir d’aquest divendres s’iniciaran les Jornades Gastronòmiques dels Fideus Rossejats i la Tapa Marinera als bars i restaurants del municipi, amb la seva Diada i el tradicional concurs popular de fideus rossejats diumenge i alhora també la Fira de la Mar, durant tot el cap de setmana.

Paradetes d’empreses d’activitats nàutiques i d’establiments de restauració i comerç, actuacions musicals, tallers, cercaviles d’entitats locals, tast de vins o jocs de cucanya marinera seran algunes de les propostes que acollirà la Fira de la Mar. Una festa que s’allargarà tot el cap de setmana amb la voluntat de mostrar i posar en valor la cultura marinera i promocionar el turisme nàutic, el comerç i la gastronomia. Tot plegat en un escenari per excel·lència com és el port de la Cala.

La Fira coincidirà diumenge amb la Diada dels Fideus Rossejats amb el concurs popular de fideus que acollirà una quarantena de participants. Els visitants podran veure en viu com s’elabora aquest plat típic mariner, el podran degustar pel preu d’1 euro i també hi haurà degustacions de pop i peix fregit, de la mà de la Confraria de Pescadors, per 2 euros.

El gerent de l’Àrea Municipal de Turisme, Damià Llaó, explica que també estaran els aparadors dels comerços del municipi adornats amb tipisme mariner amb l’inici de la Mostra d’Aparadors ‘Benvingut Estiu’.

Els fideus rossejats també seran presents com a plat principal als menús de vuit restaurants del municipi durant les Jornades Gastronòmiques. Els preus per persona ronden entre els 28 i 48 euros, menús complets i maridats amb vins de la DO Terra Alta.

I paral·lelament, també hi haurà la Ruta de la Tapa Marinera a tretze bars que oferiran tapes elaborades amb el peix de la Cala. Romesco de gatets, pintxito de cavalla, ostra de cebiche o donut de rap amb patates són algunes d’aquestes tapes. El preu per tapa amb quinto Heineken és de 4 euros. Les persones que facin la Ruta de Tapes, omplint una butlleta amb els segells de cinc establiments diferents entraran en el sorteig de menús dobles a les pròximes jornades i de 10 viatges amb el Tuna Tour.

A més, també es pot participar en el Concurs a Instagram per guanyar dos menús dobles per gaudir a les pròximes jornades del mes d’octubre. Els participants hauran de publicar les seves fotografies relacionades amb les jornades, amb els hashtags: #FideusRossejats23 i #AmetlladeMar, ser seguidors de @turismeametllademar a Instagram i tenir el perfil públic.

Els menús i tapes es podran degustar fins al diumenge 11 de juny i es poden consultar a www.visitametllademar.com

Comparteix