Gaseni remarca la feina i l’honestedat del seu equip per posar en marxa grans projectes per La Cala

Comparteix

Així ho ha explicat a l’entrevista de la Cala RTV.

El candidat d’ERC a l’alcaldia de l’Ametlla de Mar, Jordi Gaseni, ha repassat els projectes que s’han anat preparant en els darrers anys, com l’ampliació del CAP, la Biblioteca Municipal, l’Espai Cuina de Mar o el Pla de Sostenibilitat Turística, «que es veuran els resultats en els pròxims anys». També ha explicat la «solució a curt termini de l’oci nocturn al municipi».

A l’entrevista de La Cala RTV, l’alcaldable i actual alcalde s’ha descrit com «una persona de La Cala, amb arrels familiars marineres i de l’hostaleria», les quals ha seguit amb un restaurant al municipi. Als anys 2000, va començar a militar a ERC. Al 2003 va entrar a governar a l’Ajuntament, després va estar a l’oposició i al 2015 va tornar a entrar al govern com a alcalde.

Gaseni ha explicat que «el primer mandat va ser de reparació» i que aquest darrer ha estat «de preparació, ja que s’han pogut estrenar projectes, però als pròxims anys es veuran els fruits d’altres grans projectes». Un mandat marcat també per la Covid, «dos anys sense ingressos, però que van servir d’aprenentatge, sense apujar impostos als ciutadans». En aquest sentit, ha volgut aclarir que «no tenen perquè augmentar-se, tot i que caldrà anivellar-los com en qualsevol societat».

El candidat ha remarcat la feina feta a Turisme, als Next Generation; 2 milions d’euros que serviran per desenvolupar «projectes ambiciosos», com la creació d’un parc aquàtic, carrils bici i zones d’aparcament, com la que hi ha projectada al Barranc de Pixavaques.

L’alcaldable també ha destacat la presència d’ERC al territori com a representant de l’òrgan de govern dels Fons Nuclear. Diu que «la modificació de la llei de Junts i PSC feia que els alcaldes de la zona 1 quedessin fora i que gràcies a que ERC està com a representant del Consell Comarcal del Baix Ebre, l’Ametlla de Mar pot estar dins de l’òrgan govern d’aquests fons». 30 milions d’euros anuals que seran distribuïts per projectes, com un «d’envasos biodegradables, que està en investigació i que s’ubicaria al polígon industrial».

El republicà diu que, amb aquests fons, es pretén desenvolupar un «projecte d’arqueologia subaquàtica», una gran instal·lació cultural on també es contempla un auditori que acolliria entitats com l’Escola Municipal de Música i la Banda de la Cala.

El candidat ha destacat iniciatives privades gràcies als acords amb l’Hotel Bon Repòs, el Lidl o el Bon Preu, al sector 22b1. Davant, al sector 22b2, el partit aposta per «un espai d’oci, com la ‘Roca Village’, amb oci nocturn però també amb comerç local i hostaleria». Gaseni diu que «això és a mitjà termini, però que s’ha trobat una solució a curt termini amb la discoteca Blau».

Per últim, s’aposta per «doblar el manteniment a les urbanitzacions», ara s’està posant en marxa un equipament municipal per les entitats a Tres Cales. «En breu també es farà l’asfaltat al camí de Tres Cales i la construcció de les noves depuradores».

Comparteix