Es retira la posidònia de les platges per afegir-hi sorra i deixar-les a punt per la temporada de bany

Comparteix

Els veïns i veïnes que ho vulguin podran recollir aquesta posidònia que es dipositarà davant de la zona esportiva municipal.

Aquesta setmana, la brigada municipal ha iniciat els treballs de recollida de posidònia de les platges Pixavaques, la Bon Capó, la Pepo i l’Estany Tort i es repassaran també la resta de platges i cales del municipi amb la voluntat d’afegir-hi sorra i deixar-les a punt per la temporada de bany.

La posidònia es dipositarà a l’esplanada davant de la zona esportiva municipal per a qui vulgui utilitzar-la per adob o altres usos, com ja es va fer l’any passat.

Aquesta recollida és el treball previ a la reposició de sorra a les platges que es farà a l’Alguer, cala Vidre, lo Ribellet i també s’intentarà que s’aportin materials a Pixavaques, cala Calafató i la cala Pepo. Es preveu que Costes de l’Estat del Ministeri aporti aproximadament uns 3.000 m3 de sorra a les platges de la Cala per encarar l’estiu i deixar-les a punt.

A més, davant l’alt nivell de sequera al país, el cabal de les dutxes de les platges també es veurà reduït per contribuir a la reducció del consum d’aigua.

L’alcalde de la població, Jordi Gaseni, ha demanat comprensió als usuaris de les platges durant aquests dies.

Recordem que la posidònia és resultat  de la bona qualitat de l’aigua i mantenir-la durant els mesos d’hivern té un efecte de protecció natural per a la conservació de les platges i cales de la població.

Comparteix