L’Ajuntament de l’Ametlla de Mar aprova definitivament l’ampliació del polígon industrial

Comparteix

Entre els punts tractats també destaca la modificació del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) en el sector de les Tres Cales 2a fase i la regulació de la implantació d’instal·lació d’energies renovables.

L’Ajuntament de l’Ametlla de Mar va celebrar, el passat divendres, el ple ordinari del mes de març, l’últim del present mandat. Un ple extens amb una vintena de punts sobretot urbanístics, entre els quals destaca l’aprovació definitiva de l’ampliació del polígon industrial.

El ple va aprovar definitivament el Pla parcial del sector 21 industrial. L’any 2020 es va iniciar l’aprovació inicial de l’ampliació del polígon industrial; dos polígons d’actuació diferenciats que sumen 26 hectàrees. Amb aquesta aprovació definitiva, es dona pas a iniciar el procés d’urbanització i de reparcel·lació de la primera part del polígon. Es va aprovar amb els vots favorables d’ERC i Entesa per La Cala i l’abstenció de Junts per l’Ametlla i Ciutadans.

Un altre dels punts tractats al ple també va ser l’aprovació provisional de la modificació del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) en el sector de les Tres Cales 2a fase, en execució de la sentència 1333 del TSJC que obligava a resoldre aquesta part de la urbanització. Amb la modificació, es contempla la possibilitat de construir 112 habitatges en total, amb una densitat de 6 habitatges per hectàrea i una superfície total de 185.400 m2. El punt va comptar amb els vots positius ERC i Entesa i els vots negatius de Junts i C’s.

També es va aprovar inicialment la modificació puntual del POUM envers la regulació de la implantació d’instal·lació d’energies renovables en sòl no urbanitzable. El contingut és fruit d’estudis tècnics i mediambientals i el consens dels veïns i veïnes i entitats per concretar els espais on seria possible fer aquests tipus d’instal·lacions. En referència a l’energia eòlica, l’acord limita la implantació de molins de vent que no podrien sobrepassar certs límits d’alçada i en fotovoltaica, es defineixen els límits de producció de megawatts. L’aprovació va comptar amb els vots favorables d’ERC i Entesa i l’abstenció de Junts i C’s.

L’alcalde del municipi i portaveu d’ERC, Jordi Gaseni, repassa els diferents punts destacables tractats en el ple.

Un altre dels punts va ser l’aprovació, amb els vots favorables d’ERC, Entesa i Junts i l’abstenció de C’s, de la modificació parcial del conveni col·lectiu personal laboral i del pacte provisional de condicions laborals en referència a les 35 hores setmanals, entre d’altres.

El regidor portaveu d’Entesa per la Cala, Joan Borràs, també repassa els diferents punts rellevants.

Al ple també es van aprovar modificacions de crèdit, valorades en 406.000 euros, entre les quals destaca l’increment de recursos per a la pavimentació del camí de les Tres Cales a 120.000 euros o per a l’equipament cultural per la Biblioteca a 125.000 euros. El punt va ser aprovat pels vots favorables d’ERC i Entesa i els vots negatius de Junts i C’s.

En aquest sentit, la portaveu i regidora Eva de l’Amo, destaca aquest punt, ja que remarca l’increment de la partida de la construcció de la Biblioteca a 790.000 euros.

Per la seva banda, el regidor portaveu de Ciutadans, Josep Maria Figueres, apunta que el grup està d’acord amb l’ampliació del polígon, però no amb pràctiques diu ‘poc ètiques que han fet alguns regidors’ i subratlla l’augment de despesa de Festes.

Per últim, es va aprovar per unanimitat la sol·licitud d’inclusió del municipi en la línia de convocatòria de projectes de cofinançament sobre activitats de desenvolupament local pels municipis de la zona d’influència de la instal·lació nuclear de Vandellós, valorat en 144.000 euros en tres anualitats. Es tracta d’uns ajuts que per optar-hi, cal presentar un projecte que consistirà en la construcció d’un pavelló poliesportiu a la zona esportiva, valorat en 2 milions d’euros. Els ajuts cobririen una quarta part del projecte i es completarien amb la propera convocatòria dels ajuts a equipaments esportius que ha anunciat recentment la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya.

Comparteix