Faura i Gaseni seran els representants del Baix Ebre a la governança dels fons nuclears

Comparteix

Els nomenaments dels representants comarcals al fons de transició nuclear han vingut acompanyats de polèmica.

El ple del Consell Comarcal del Baix Ebre, celebrat el passat divendres, va aprovar el nomenament dels representants del Consell Comarcal a l’òrgan de govern que gestionarà els fons de transició nuclear. Seran el president de l’ens, Xavier Faura i el vicepresident i alcalde de l’Ametlla de Mar, Jordi Gaseni. Uns nomenaments amb polèmica, ja que han estat votats en contra pels grups de Junts per Catalunya i el PSC, mentre Ciutadans s’hi ha abstingut.

Des de Junts i PSC han emès un comunicat conjunt al Baix Ebre on denuncien la falta de sensibilitat d’Esquerra Republicana i argumenten que el fons ha de donar veu als municipis de forma transversal, a la vegada que critiquen la falta de paritat de gènere i també la poca pluralitat de partits.

La juntaire Sandra Zaragoza i la socialista Mercè Pedret van insistir que la decisió manca de paritat i consens polític.

Des d’Esquerra, però, argumenten que és lògic que siguin des dels Consells Comarcals designin membres del partit, ja que són el partit majoritari a tots els ens comarcals. A més, argumenten que han seguit el criteri de nomenar les presidències dels Consells i, també, l’Ajuntament més proper a les centrals.

El president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Xavier Faura, va valorar que l’objectiu de les portaveus de Junts i el PSC era únicament “electoralista”, mentre que l’alcalde de l’Ametlla de Mar, Jordi Gaseni, celebra aquest nomenament i explica en què consistirà el fons.

Els grups comarcals de Junts i el PSC han presentat una esmena a la proposta del govern en què reclamaven la convocatòria d’una reunió de portaveus per consensuar els noms dels representants i designar-los en un ple extraordinari. L’esmena però ha estat rebutjada amb els vots dels 13 consellers comarcals de govern (ERC i Movem).

Comparteix