Els alumnes de l’Escola Sant Jordi posen a la venda els fruits de l’hort escolar

Comparteix

El mercat serà aquest dijous a les 13.30 h.

Els alumnes de l’Escola Sant Jordi vendran les verdures i les fruites collides a l’hort, en un mercat que recaptarà diners per continuar finançant el projecte i alhora també es destinaran fons a un projecte solidari. El mercat serà dijous a les 13.30 h a l’entrada de l’Escola.

Enguany, el projecte s’emmarca dins de dues caixes d’aprenentatge, la de l’hort i la d’alimentació. Les caixes d’aprenentatge són una nova metodologia de treballar més globalitzada oferint als alumnes reptes competencials, és a dir, oferint la capacitat de resoldre problemes reals, aplicant i relacionant coneixements, habilitats i actituds en contextos diversos. D’aquesta manera, el projecte de l’hort enguany l’han pogut desenvolupar tots els alumnes del centre.

El projecte, a banda de rebre el suport de l’AMPA i de l’Ajuntament, també compta amb la participació del centre de menors estrangers no tutelats del municipi. De fet, aquest curs, gràcies a ells, s’ha pogut mantenir l’hort durant l’estiu i la represa a l’inici de curs no ha estat tan dificultosa.

Esther Bernal és professora i coordinadora del projecte.

Anys anteriors, l’hort es treballava conjuntament amb la residència l’Onada, per compartir la seva gestió amb els usuaris del centre de gent gran. Enguany, per això, l’escola dedica una altra hora de la setmana, paral·lela a l’hort, a la socialització, l’entesa i la transmissió de coneixements i valors entre les generacions, visitant el centre residencial.

El mercat, obert a tothom, serà aquest dijous a les 13.30 h, davant de l’entrada principal de l’Escola Sant Jordi. Una part dels diners que es recaptin serviran per ajudar a finançar el projecte i l’altra, es destinarà a un projecte solidari.

Comparteix