La campanya de l’oliva a la Cala s’inicia amb un rendiment alt

Comparteix

El preu de l’oliva ha pujat, a passat de 0,40 cèntims/quilo de l’any passat als 65 cèntims/quilo actuals.

El sector de l’oli a l’Ametlla de Mar ha arrencat aquest mes d’octubre la seva collita. La manca de pluges i les altes temperatures registrades aquest any provoquen que la reducció de la campanya de l’oliva arribi en la majoria de territoris al 50% de la producció de l’any passat. Així i tot, els pagesos estan satisfets amb el rendiment de l’oliva.

Tal com es preveia, aquest serà un mal any per a la collita d’olives, ja que les poques pluges i les altes temperatures afectaran la producció, la qual es reduirà al voltant del 50% respecte a les xifres de l’any passat.

Si parlem de les olives entrades a la Cooperativa Agrària Catalana Limitada de l’Ametlla de Mar, es calcula que la producció d’aquest any, serà d’uns 300.000 quilos.

Així i tot, la poca pluja que ha caigut ha estat ben rebuda pel camp i això ha fet que s’incrementi el rendiment de l’oliva un cop molta. A més, la poca afectació de la mosca de l’oliva ha afavorit la seva qualitat. El rendiment mitjà en les darreres campanyes estava al voltant del 15 al 18%, mentre que aquest any s’ha situat entre el 18 i el 22%.. Antonio Espuny és el president de la Cooperativa.

El bon rendiment i la poca producció han fet pujar el preu de l’oliva que ha passat dels 0,40 cèntims/quilo de l’any passat als 65 cèntims/quilo actuals. El preu de l’oli verge extra també ha pujat i s’ha situat entre els 4,85 i 5 €/litre.

Comparteix