Ecologistes en Acció demana que es tanquin les nuclears en el 33è aniversari de l’accident de Vandellòs I

Central Nuclear Vandellòs 2022/2023
Comparteix

Darrerament s’han sentit veus que posen l’energia nuclear com a solució a la crisi energètica del gas.

Ecologistes en Acció de Catalunya reclama el tancament immediat dels 7 reactors nuclears de l’Estat Espanyol amb motiu del 33è aniversari de l’accident de la C.N. Vandellòs I. Tot i la crisi energètica, denuncia una vegada més que l’energia nuclear a més de ser perillosa, obsoleta i cara, no solucionarà la crisi.

El grup ecologista ha aprofitat el 33è aniversari de l’accident a la central nuclear Vandellòs I que es commemorarà aquest dimecres, per reivindicar una vegada més el tancament de tots els reactors nuclears de l’estat espanyol i en especial Vandellòs II i Ascó I i II.

Segons els ecologistes, precisament perquè darrerament s’han sentit veus que posen l’energia nuclear com a solució a la crisi energètica del gas, que pensen que es pot cobrir qualsevol dèficit energètic amb energies renovables.

Eloi Nolla és membre d’Ecologistes en Acció de Catalunya.

El 19 d’octubre del 1989, a les 21:39 h, al reactor nuclear de Vandellòs I (Tarragona) es va iniciar un incendi que va ocasionar importants disfuncions en diversos sistemes necessaris per garantir la refrigeració del reactor. Si la temperatura del reactor hagués pujat tan sols tres graus més, les conseqüències haurien estat de dimensions indescriptibles, ja que s’hagués fos el combustible del reactor.

L’accident va ser classificat com de nivell 3 a l’escala INES, només un per sota de l’accident de Three Mile Island (EE UU) en 1979.

Comparteix