El Ple de l’Ajuntament aprova tres mocions sobre la crema de restes vegetals, el traspàs Rodalies Renfe i el pagament d’impostos

Comparteix

També s’ha aprovat l’annex del SUM i una concessió per tirar endavant un projecte sobre cuina de mar.

El Ple de l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar ha aprovat, aquest dijous, per unanimitat, una moció en defensa a la crema de restes vegetals a les finques rurals. També una moció del traspàs de Rodalies Renfe per exigir el govern estatal que executi les inversions promeses de la xarxa ferroviària i també una moció sobre el pagament d’impostos estatals a l’Agència Tribunal de Catalunya.

El passat mes de desembre el Congrés dels Diputats va aprovar la nova llei de residus i sòls contaminats per una economia circular, que limita la crema de rama a les finques. Per aquesta raó, ERC ha presentat una moció per defensar que els pagesos puguin continuar fent la crema controlada i segura de les restes vegetals generades als seus camps de conreu. La moció, que demana una suspensió de la llei o una moratòria, ha estat aprovada per unanimitat al Ple de l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar.

Per la seva banda, Junts x l’Ametlla també ha presentat dues mocions, una amb relació al traspàs Rodalies Renfe a la Generalitat, la qual s’exigeix a l’estat un traspàs amb recursos que permetin el desenvolupament òptim de la xarxa ferroviària. I l’altra, sobre el pagament d’impostos estatals a l’Agència Tribunal de Catalunya (ATC). Fins ara es pagaven els tributs estatals a l’Agència Estatal l’Administració Tributària (AEAT) i amb aquesta aprovació, a partir del 2023, es farà a l’ATC.

L’alcalde de l’Ametlla de Mar, Jordi Gaseni apunta que «totes les tres mocions han estat important i també s’han explicat altres punts d’actualitat rellevants».

Com a punt destacat al ple, també s’ha aprovat l’annex del Servei d’Urgències Municipal al IV Conveni Col·lectiu del Personal Laboral de l’Ajuntament, amb vots favorables per part d’ERC i Entesa i l’abstenció de Junts x l’Ametlla. De la mateixa manera, s’ha aprovat la sol·licitud d’una concessió a favor de l’Ajuntament a Ports de la Generalitat, per tal de tirar endavant un projecte sobre cuina de mar, que anirà situat al municipi.

El portaveu d’Entesa per la Cala, Joan Borràs, destaca l’aprovació del conveni amb el SUM i apunta que «ha estat un ple breu i tranquil».

La portaveu de Junts, Eva de l’Amo, destaca l’aprovació del pagament d’impostos estatals a l’ATC i remarca que «com a prec, hem demanat més cura dels jardins i parcs infantils del municipi i les urbanitzacions».    

Al punt d’informacions d’alcaldia ha destacat la recent adjudicació de l’obra del vial de l’entrada del municipi entre el Mercadona i la comissaria dels Mossos d’Esquadra. També s’ha explicat que s’ha fet efectiva la cessió gratuïta del solar annex al Centre d’Atenció Primària al Departament de Salut de la Generalitat per dur a terme el projecte d’ampliació del CAP. I per últim, s’ha informat sobre una reunió que s’ha dut a terme aquesta setmana amb els responsables de Mossos d’Esquadra i la Policia Local per definir futures línies d’actuació per incrementar la vigilància al municipi.

El ple ha comptat amb l’absència del regidor de Ciutadans, Josep Maria Figueres, que ha excusat la seva presència.

Comparteix