La Cala commemorarà l’1-O a la sala de la Societat

Comparteix

Es farà una lectura i esmorzar al matí i a la tarda, s’ha organitzat una sortida en grup per assistir els actes de Barcelona.

Aquest pròxim 1 d’octubre farà 5 anys de la celebració del referèndum d’autodeterminació de Catalunya, l’acte de desobediència civil i popular que ha marcat un abans i un després en la història recent del país. L’Ametlla de Mar ha organitzat una jornada reivindicativa i també ha fet una crida a participar als actes organitzats a Barcelona.  

El pas dels anys no borra les imatges de violència i setge policial contra milers de ciutadans catalans que van posar cos i ànima per fer possible la votació. A l’Ametlla de Mar, afortunadament la jornada es va viure sense càrregues. En total, es van registrar 2.200 vots, amb el 95,5% a favor del Sí a la independència de Catalunya.

Per commemorar aquella jornada, l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar, juntament amb el Consell Local per la República i  la Societat Cultural Esportiva i Recreativa ha organitzat una lectura de manifest i un esmorzar popular a les 10 h del matí i a la sala SCER.

Jordi Gaseni és l’alcalde de l’Ametlla de Mar.

A més, des del Consell Local per la República de l’Ametlla de Mar s’ha organitzat una sortida en grup des de l’estació de tren del municipi per assistir a l’acte a la plaça Sant Jaume i posteriorment a l’Arc de Triomf de Barcelona. La sortida serà a les 12 h i es preveu tornar amb el tren de les 20.40 h.

Es tracta d’una acció de protesta que ha convocat l’Assemblea Nacional Catalana a la plaça Sant Jaume de Barcelona, davant del Palau de la Generalitat, a les 15.30 h. A banda d’aquesta iniciativa, també està previst que hi hagi un acte organitzat per l’ANC, Òmnium, l’AMI, el Consell de la República, la Cambra de Comerç de Barcelona i la Intersindical-CSC. En aquest cas, serà a les 17 h de la tarda a l’Arc de Triomf.

Comparteix