Els caçadors caleros inicien la caça major, després de dos caps de setmana de vaga    

Comparteix

La Generalitat i els caçadors han tancat un acord per les batudes.

Els caçadors de la Societat de Caça La Cala van començar la temporada de caça major el passat 17 de setembre, després de dos caps de setmana d’aturada en protesta de la llei que volia aplicar la Generalitat sobre les batudes. Finalment ambdues parts han arribat a un acord i només s’hauran de comunicar les batudes en el cas que es facin en zones protegides.

El Govern i la Federació Catalana de Caça i Agrupcat han aconseguit un acord per garantir la seguretat en les batudes, la qual cosa ha possibilitat l’inici de la temporada de caça major. En setmanes anteriors, sindicats agraris i societats de caça havien urgit l’executiu català a consensuar les condicions de la temporada de caça major amb aquestes dues organitzacions, que consideraven que les fixades en un primer moment eren inassumibles i per això havien optat per no sortir encara a caçar.

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural va informar que finalment s’ha aconseguit un acord segons el qual els caçadors hauran de comunicar amb la màxima previsió possible pels mitjans telemàtics habilitats les batudes de caça major previstes durant la temporada hàbil de caça, en el cas que les batudes es realitzin en les Reserves Nacionals de Caça i les zones de caça controlada i en Espais naturals protegits.

Albert Bouzas és el president de la Societat la Caça La Cala.

D’aquesta manera, ja fa dos dissabtes que els caçadors caleros van a caçar el senglar i el cabirol i ho faran fins a principis de febrer de l’any vinent.

Comparteix