S’organitza una neteja de platges per a aquest dissabte

Comparteix

Els aficionats a l’snorkel podran participar extraient brossa del fons marí.

L’entitat Al Camp Residu Zero, amb la col·laboració de Catalunya Cleanup Challenge, Take Action Delta i l’associació per a la Conservació dels Ecosistemes Naturals (CEN), ha organitzat per aquest cap de setmana una neteja de platges a la zona de Les Tres Cales. El propòsit de la iniciativa és contribuir a una millora de l’estat mediambiental dels indrets naturals i conscienciar a la població sobre la importància de l’acció directa.

Aquest dissabte 27 d’agost a la tarda s’iniciarà una neteja de zones costaneres a les 18 h. El punt de trobada serà al pàrquing de la Cala Forn. Des d’allí, els participants s’aniran desplaçant cap a altres zones.

La trobada consistirà en una neteja de les deixalles trobades a la part de la sorra, tot i que els voluntaris aficionats a l’snorkel o aquells que disposin del material necessari per a l’acció, podran participar extraient brossa del fons marí; una manera de refrescar-se, però també de col·laborar en la causa mediambiental.

L’objectiu de la iniciativa és deixar l’entorn net de microplàstics i altres residus que afecten la flora i fauna del territori, i així ajudar a crear una consciència global sobre el consum que es fa d’un producte, des que es compra fins que s’han de tirar les seves restes. Així, amb aquesta acció directa, l’entitat vol posar en relleu la quantitat de residus que arriben al medi natural.

Ho explica Èdel Martínez, de l’entitat Alt Camp Residu Zero.

Els interessats en aquesta activitat es poden posar en contacte amb l’entitat, tant per inscriure’s com per respondre dubtes, al mail info@alcampresiduzero.com. Al correu hauran d’indicar nom i nombre d’acompanyants. 

Per col·laborar-hi, és necessari portar roba còmoda, calçat lligat, gorra i aigua. Pel que fa als guants, bosses i cubells els proporcionarà l’organització.

Comparteix