L’Ametlla de Mar és l’escenari d’un curtmetratge de Carla Simón

Comparteix

La prestigiosa directora catalana de cinema, coneguda per l’èxit de la pel·lícula ‘Alcarràs’, va captar els racons verges i idíl·lics que amaga el municipi.

‘Carta a mi madre para mi hijo’ és el títol del curtmetratge rodat a l’Ametlla de Mar, que es va rodar el passat mes de juny i s’estrenarà el pròxim 3 de setembre. El film, d’Elàstica Films, dirigit per Carla Simón, -la prestigiosa directora catalana de cinema, coneguda per l’èxit de la pel·lícula Alcarràs-, també és protagonitzat per actrius de renom com Angela Molina, Cecilia Gómez i Ainet Jounou. Un projecte autobiogràfic i molt personal on l’autora explica les seves experiències com a mare embarassada.

La platja Xelín, el cementiri i una casa amb vistes a l’Àlia són els racons que ha escollit Simón per rodar aquest curtmetratge. La directora buscava un ambient tranquil amb costa verge i poc urbanitzat per plasmar aquesta història i s’ha sorprès del paratge que amaga la Cala. Així ho explica.

Es tracta d’un encàrrec audiovisual de la marca Miu Miu que només portava com a premissa que els actors portessin la roba de la marca. Així, l’autora va decidir ambientar el relat sobre la seva vida i el seu embaràs, explicant allò que vol que la seva mare difunta sàpiga sobre el seu fill.

A banda dels paisatges caleros, el film també ha comptat amb figurants del municipi. La regidora de Turisme, Maite Boquera, explica que és un honor que directors i actors amb renom vinguin a la Cala a fer les seves pel·lícules.

L’audiovisual serà estrenat el 3 de setembre, a les Jornades d’Autors del Festival de Venècia que es duran a terme entre entre el 31 d’agost i el 10 de setembre. I posteriorment, es podrà veurà a les plataformes digitals.

Carla Simón és una directora de cinema catalana que, amb 35 anys, ha guanyat recentment l’Os d’Or a la Berlinale 2022 per la pel·lícula ‘Alcarràs’; la fita més important del cinema català dels últims temps. De fet, la pel·lícula, aquest dijous, ha estat preseleccionada pels Oscars. Abans però, ja es va guanyar un nom amb la seva primera pel·lícula, ‘Estiu 1993’, amb la qual es va endur el Goya a millor direcció novella i el Gaudí com a millor pel·lícula, entre altres premis.

Comparteix