Els bitllets gratis de Renfe es poden adquirir des d’aquest dimecres

Comparteix

Segons el Ministeri de Transports, ja hi ha més de 300.000 persones que s’han registrat al web de Renfe per aconseguir els abonaments sense cost.

Des d’aquest dimecres, 24 d’agost, ja es poden adquirir els bitllets de Renfe gratis, tal com va anunciar el Govern espanyol a principis d’estiu. Es podrà fer ús d’aquests títols multiviatge, a partir de l’1 de setembre i fins al 31 de desembre, a canvi d’una fiança i la realització d’un mínim de 16 trajectes durant la vigència dels 4 mesos.

Per aconseguir aquests abonaments gratuïts, primerament els usuaris han de registrar-se a la web i a les aplicacions de Renfe. Després de fer aquest tràmit, a partir d’aquest dimecres, els bitllets s’hauran d’obtenir a través de l’aplicació de Renfe Rodalies, del web de la companyia, de les màquines d’autovenda o de les taquilles de les estacions.

Aquest abonament té una durada de quatre mesos i caldrà pagar una fiança 10 euros per a rodalies i 20 euros per als serveis de mitja distància. Aquest import es tornarà una vegada finalitzi el període de desplaçament gratuït, sempre que s’hagi realitzat un mínim de 16 viatges.

Els usuaris que comprin els bitllets telemàticament rebran un codi QR que, després, els servirà per accedir a les estacions o per obtenir el bitllet físic. Segons informa l’empresa ferroviària, a l’abonament hi constarà el DNI o telèfon mòbil del viatger.

Segons la ministra de Transports, Raquel Sánchez, arreu de l’estat ja hi ha més de 300.000 persones que s’han registrat al web de Renfe per aconseguir un dels bitllets gratuïts. Un estalvi que pot arribar a ser de fins a 750 € entre setembre i desembre (per tant, gairebé 190 € al mes).

Comparteix