Els caçadors de l’Ametlla de Mar tampoc iniciaran la caça major en protesta de la nova normativa

Comparteix

Els caleros se sumen a la vaga que han impulsat els caçadors de Girona.

La Societat de Caça de La Cala se suma a la vaga impulsada pels caçadors de Girona i ha anunciat que tampoc iniciarà la temporada de la caça major, el 4 de setembre. Aquesta decisió, generalitzada entre les colles de Catalunya, ve donada a causa del malestar amb la nova normativa del Departament d’Acció Climàtica de la Generalitat.

Els caçadors caleros també han decidit que, de moment, no sortiran a caçar ni senglars ni cabirols quan s’iniciï la temporada, i que només faran captures quan sigui necessari. Expliquen que el que ha portat a plantar-se han estat les últimes modificacions que el Govern ha inclòs dins l’ordre de vedes. I més en concret, el punt 8.3 que els obliga a comunicar a la Generalitat, 48 hores abans de la cacera, els cinc punts cardinals on duran a terme la batuda.

El president de la Societat de Caça de La Cala, Albert Bouzas, apunta que els caçadors no decideixen el punt exacte de la batuda fins al mateix dia i afegeix que hi ha altres normes de la nova llei de protecció animal que els perjudica.

Els caçadors diuen que si comuniquen les batudes de manera incorrecta, en cas que hi hagi un accident es podrien quedar sense cobertura de les assegurances. Davant d’aquesta “inseguretat jurídica”, la Federació Catalana de Caça va portar l’ordre de vedes davant la justícia i, com a mesura cautelar, va demanar deixar en suspens l’article 8.3 del reglament. Però els tribunals ho han desestimat, cosa que ja suposa haver-se d’esperar a què surti la sentència per veure què resol.

A més, el malestar s’estén també amb la nova llei de protecció animal que el govern espanyol vol implantar perquè obliga a disposar d’un curset per tenir un gos o castrar tots els animals, i serà motiu de sanció deixar un animal ferit, transportar més de cinc gossos al mateix vehicle, o que el gos estigui a més de 2 km del propietari o sobrepassi el coto on s’està caçant, entre d’altres.

Amb tot, la vaga serà només per la caça major. El passat diumenge, els caçadors van iniciar la mitja veda, un període que es pot caçar espècies com tudons i tórtores i que s’allarga durant 4 diumenges seguits.

Comparteix