Tortugues marines fetes amb residus s’exposen a l’aire lliure per conscienciar de la problemàtica

Comparteix

Els alumnes de l’Escola Sant Jordi i l’entitat Graëllsia han creat tortugues marines a partir del que han trobat durant la neteja de platges i estan exposades al llarg de l’Espai d’Interès Natural del Cap de Santes Creus.

Fins al 7 de setembre es podrà veure una exposició, a l’Espai d’Interès Natural del Cap de Santes Creus, que vol conscienciar sobre l’abundància de residus que es llencen en espais naturals i advertir sobre el perill que causen a l’ecosistema. L’exposició, oberta a tothom i creada per l’associació mediambiental Graëllsia i els alumnes de l’Escola Sant Jordi, s’emmarca dins del projecte d’apadrinament Libera.

Els alumnes de 5è i 6è de primària de l’Escola Sant Jordi han fet volar la seva imaginació i han creat tortugues marines a partir de residus que han recollit durant jornades de neteja a les platges.

Aquestes obres d’art s’han exposat al llarg del GR-92, entre la llacuna de l’Estany fins a les llacunes de Santes Creus i la Cala Llenya, i van acompanyades de cartells divulgatius sobre l’espai protegit. En total hi ha 7 punts diferents.

La membre de Graellsia, Eli Bonfill, explica que s’han creat tortugues marines, ja que són espècies recurrents a la costa calera, que no es coneixen massa i que malauradament s’han trobat mortes en diverses ocasions a causa dels residus que hi ha a la mar.

A banda deconscienciar sobre l’abundància de residus que es llencen en espais naturals, la iniciativa també busca involucrar els més joves perquè descobreixin l’entorn i en facin difusió al públic en general.

L’exposició forma part del projecte d’apadrinament Libera concedida, per tercer any consecutiu, a Graëllsia per Seo Birdlife i Ecoembes. Un projecte que pretén dur a terme un seguit d’accions de voluntariat i de divulgació sobre l’Espai d’Interès Natural del Cap de Santes Creus.

Comparteix