Els ajuts per la veda dels pescadors s’estén pels armadors autònoms

Comparteix

Les ajudes es distribueixen a través de tres convocatòries i contribuiran a pal·liar els efectes econòmics de les aturades biològiques i de la reducció de dies pesca.

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya, ja ha obert la convocatòria per sol·licitar les ajudes per les aturades pesqueres a causa de la veda de l’arrossegament. Enguany, com a novetat, les subvencions van també dirigides als armadors autònoms.

Les ajudes, que es distribueixen a través de tres convocatòries, una a l’abril i dues a l’agost, corresponen als ajuts per la paralització temporal de l’activitat de l’arrossegament corresponent al 2021-2022, que en el cas de La Cala va ser de 51 dies.

D’aquesta manera, s’ajudarà a pal·liar la reducció d’ingressos de les empreses pesqueres de l’arrossegament afectades per la reducció de dies del Ministeri. Una compensació econòmica que variarà segons l’embarcació, segons els seus dies assignats i segons la seva mitjana d’ingressos diaris dels últims tres anys.

A més, enguany les subvencions també van dirigides als armadors autònoms, tant per les modalitats d’arrossegament com també d’encerclament i de palangre de superfície. Així ho explica Isabel Betoret, secretària de la Confraria de Pescadors de l’Ametlla de Mar.

En total, la Generalitat destinarà un total de 6,3 milions d’ajudes per les aturades de la flota d’encerclament, palangre de superfície i d’arrossegament afectades pel Pla Multianual de Demersals del Mediterrani (MAP) i s’adapta així a les noves bases reguladores per la concessió d’aquests ajuts, marcades en l’àmbit europeu.

Comparteix