La confraria de pescadors consciencia sobre la neteja de la mar amb una exposició

Comparteix

La mostra és gratuïta i forma part d’una iniciativa per part del sector per mostrar la problemàtica i netejar de brossa les superfícies aquàtiques.

La confraria de pescadors Sant Pere acull per a finals d’aquest mes de juliol l’exposició ‘Pesca Neta: cap a una mar blava’, un projecte per fomentar la conservació dels mars i oceans. La mostra consisteix en diversos plafons explicatius que informen sobre la situació de contaminació, com afecta l’entorn marí, com s’ha arribat fins a aquesta situació tan difícil i el compromís dels pescadors per posar-hi remei.

En l’exposició apareixen també persones que es dediquen a la pesca i que pertanyen a diferents confraries catalanes narrant l’experiència que han tingut, les deixalles que troben més habitualment enganxades en les xarxes i les mesures que estan prenent per protegir l’ecosistema.

Pesca Neta és un projecte que busca conscienciar a la societat sobre les accions humanes que poden perjudicar els mars i altres espais naturals, ja que molts dels residus que arriben al mar s’han llançat abans a terra. La iniciativa vol corregir aquesta situació, per protegir els ecosistemes i garantir el seu futur, així com el del sector de la pesca. Ens ho explica Isabel Betoret, secretària de la Confraria de Pescadors.

Per tenir més informació a l’abast, l’aplicació i la pàgina del projecte Pesca Neta permet introduir i consultar les dades recollides pels mariners sobre quin és el volum de residus recollits.

Comparteix