El quartet Kebyart de Pere Méndez actua divendres al Port Pesquer

Comparteix

El grup fa la major part de les seves actuacions per altres països europeus i ara es proposa entrar en circuits asiàtics i americans.

Divendres dia 29 de juliol tindrà lloc a l’Ametlla de Mar el concert de Kebyart, el quartet de saxos integrat pel calero Pere Méndez Marsal. L’actuació tindrà lloc a les 19.00 hores al port pesquer, al costat de la fàbrica de gel de la Confraria de Pescadors.

El quartet de saxos Kebyart es va formar l’any 2014 per alumnes de l’Escola Superior de Música de Catalunya. Després d’uns anys de consolidació a Europa, on mitjançant una agència internacional, tenen un programa extens d’actuacions, on es proposen fer el salt a Àsia i Amèrica. De fet, el 70% de les actuacions de la formació catalana són per Europa, on tenen més acollida que a Catalunya i l’estat espanyol. Divendres actuaran a l’Ametlla de Mar. El quartet del calero Pere Méndez i els seus companys, oferirà un repertori entretingut i adaptat a l’acústica exterior i a l’aire lliure, en un escenari màgic per una formació que considerem de casa i en un any molt especial pel calero, pregoner de la passada Festa Major de la Candelera. Aquests factors fan que Méndez estigui molt emocionat davant la proximitat del concert.

Una de les claus del quartet, ha estat el fet, que els seus intèrprets, tots ells estudiants de grau superior de música, han crescut musicalment i professionalment en paral·lel al grup, modelant els objectius de forma col·lectiva.

Havent complit amb el somni d’actuar al Palau de la Música on ja són un dels fixos en el programa anual, Kebyart ha tingut l’oportunitat d’actuar en els escenaris més importants d’Europa i darrerament ho han pogut fer al Musikverein de Viena, la seu del concert d’any nou de l’Orquestra Filharmònica de Viena. Ara, Japó s’ha convertit en un dels seus propòsits.

Tot i que la temporada forta comença al mes de setembre, el quartet català, establert a Basilea (Suïssa) des de l’any 2018, on segueixen amb la seva formació musical, té previstos diversos concerts aquest estiu a Alemanya, Suïssa i Dinamarca, sense oblidar la presència al Festival de Música Clàssica de Torroella de Montgrí.

Quant al repertori de divendres, començarà amb un arranjament de la Suite Pulcinella d’Igor Stravinski, seguirà amb una selecció de peces per a quartet de corda de Fèlix Mendelssohn i amb un encàrrec del compositor Joan Pérez-Villegas basat en cançons de Federico Garcia Lorca. Finalitzarà amb un arranjament propi del Take this waltz de Leonard Cohen.

Comparteix