Els caleros reciclen més de 9 tones de roba utilitzada en el que portem d’any

Comparteix

Un increment de prop del 21 % respecte a l’any passat i que equival a 37.300 peces de roba.

La recollida selectiva i la gestió del residu tèxtil han permès recuperar més de 9 tones a l’Ametlla de Mar, durant el primer semestre d’enguany per part d’Humana Fundación Pueblo para Pueblo. Un increment de prop del 21 % respecte a l’any passat i que equival a 37.300 peces de roba. A més, aquesta gestió del residu tèxtil ha evitat l’emissió de més d’una cinquantena de tones de CO2

L’entitat sense ànim de lucre ha recuperat concretament 9.216 kg de roba, entre el gener i el juny d’enguany. El que significa un increment del 20,8% respecte al mateix període de l’any passat. El 90% d’aquest residu tindrà una segona vida gràcies a la reutilització i el reciclatge dels ciutadans, que ho dipositen als diferents contenidors del municipi.

Ara, les 37.300 peces de roba recuperades es classifiquen a la planta de preparació per a la reutilització que Humana té a l’Ametlla del Vallès. El portaveu d’Humana, Joan Carles Montes, valora molt positivament aquestes xifres.

La reutilització del tèxtil contribueix a lluitar contra el canvi climàtic, per cada kg de roba recuperada s’hi evita l’emissió de 6,1 kg de CO2, segons un estudi de la Federació Humana. Per tant, les més de 9 tones recuperades a l’Ametlla de Mar per Humana hi han evitat l’emissió de 56 tones de CO2.

A aquest benefici ambiental cal afegir-ne el social: la creació d’ocupació verda. Humana genera un lloc de treball per cada 30 tones de tèxtil recollit. A més, els recursos que se n’obtenen es destinen principalment als programes de desenvolupament que Humana du a terme als països del Sud de la mà de contraparts o socis locals. Són projectes centrats en la formació de professors de primària, l’impuls de l’agricultura sostenible o la lluita contra el VIH/SIDA, entre altres.

Comparteix