El Centre d’Interpretació de la Pesca compta amb dues maquetes navals més

Comparteix

El correu francès ‘Medjerda’ i el submarí U-34 són les noves reproduccions que complementen l’Exposició Permanent dels Vaixells Enfonsats al Golf de Sant Jordi, durant la Primera Guerra Mundial.

El Centre d’Interpretació de la Pesca de l’Ametlla de Mar ha acollit, aquest dimecres, la presentació de dues noves maquetes navals, recreades per l’Associació d’Amics del Museu Marítim de Barcelona, que formaran part de l’exposició permanent dels Vaixells Enfonsats al golf de Sant Jordi durant la Primera Guerra Mundial del Centre d’Interpretació de la Pesca (CIP).

Es tracta de la reproducció del vapor francès ‘Medjerda’ i del submarí U-34. El ‘Medjerda’, conegut també com el correu francès, va ser enfonsat el 1917 davant les aigües del golf de Sant Jordi, pel submarí U-34, el darrer submarí alemany de la Mediterrània, de tipus U-31.

Una història que complementa la del ‘Correu’ i l’’Amiral de Kersaint’ i que ha sortit a la llum gràcies al treball de recerca previ de l’historiador i documentalista submarí, Josep Maria Castellví.

La dues noves recreacions han anat a càrrec de l’associació dels Amics del Museu Marítim de Barcelona, com ja ho havien fet anteriorment amb les maquetes del ‘Correu’ i l’’Amiral de Kersaint. D’aquesta manera, creix l’exposició que hi ha permanentment al CIP. El president de l’entitat, Josep Ortet, es mostra satisfet del treball aconseguit.

La voluntat de la regidoria de Cultura és seguir ampliant la col·lecció de maquetes, de la dotzena de vaixells enfonsats al golf de Sant Jordi. Jordi Gaseni és l’alcalde de l’Ametlla de Mar.

L’exposició estarà oberta com cada estiu, fins al 31 d’agost, als matins d’11.00 a 14.00 h i a la tarda de 17.30 h a 20.30 h.

Comparteix