L’Ametlla de Mar viu un cap de setmana farcit de cultura marinera

Comparteix

Èxit de la Fira de la Mar amb més d’un miler de degustacions de fideus servides i prop d’una quarantena de participants en el concurs de fideus.

Centenars de persones s’han aplegat al port pesquer calero, al llarg de tot el cap de setmana, per viure la8a edició de la Fira de la Mar. Una vintena de comerços, establiments de restauració i empreses nàutiquess’han instal·lat en diferents casetes de fusta per oferir i promocionar els seus productes i activitats turístiques. Una mostra que ha anat acompanyada de diverses activitatsculturals i gastronòmiques per tots els públics.

Turisme nàutic, comerç, música i gastronomia s’han fusionat en aquesta fira, que ha tornat amb força després de dos anys sense poder-se celebrar a causa de la pandèmia. I és que la intensa calor del cap de setmana no ha privat a les caleres i els caleros a sortir i posar en valor la tradició marinera del municipi.

Entre les activitats programades ha destacat la Diada dels Fideus Rossejats i el tradicional concurs popular. Des de les 10 h del matí del diumenge, els fogons, el carbó i els ‘calderos’ van acaparar el protagonisme d’una jornada multitudinària que es va allargar fins a primera hora de la tarda, amb degustacions de gastronomia marinera i tastets de vi de la DO Terra Alta.

Els prop de 40 cuiners participants en el concurs, amb les seves colles i famílies, es van repartir en dos torns de 20 fogons cadascun, i van anar confeccionant els fideus rossejats, mentre eren avaluats per un jurat repartit en tres taules, que va atorgar fins a 6 primers premis dotats amb 150 €. Els guanyadors van ser Roger Llaó, Maru Paris, Elena Font, David Peramato, Carme Domenec i Santi Duque.

A més, al llarg del matí, es van poder degustar fideus rossejats servits per l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar, i polp amb allioli i seitons fregits, a càrrec de la Confraria de Pescadors. Degustacions que anaven acompanyades per una bona representació de cellers i cooperatives de vins de la DO Terra Alta. En total, es van servir 1.250 degustacions de fideus, polp i seitó i 700 tiquets de tast de vins.

La regidora de Turisme, Comerç i Civisme, Maite Boquera, valora satisfactòriament el cap de setmana i agraeix a totes les persones que ho han fet possible.

Al final de la jornada de diumenge també es van poder entregar els premis a la Millor Tapa Roja 2022, que va guanyar el bar Cala Cris, que també va aprofitar per a rebre els premis per la Millor Tapa Roja de 2020 i la Millor Tapa Marinera de 2021, que no s’havien pogut entregar a causa de la pandèmia, igual que el bar Glop que va rebre el premi a la millor Tapa Roja 2021. El restaurant La Cuadra va rebre el premi a la Millor Tapa Tot S’hi Val 2022.

La Diada de diumenge va posar punt final a les Jornades Gastronòmiques dels Fideus Rossejats i la Ruta de la Tapa Marinera, durant les quals i des del 3 de juny, catorze restaurants i tretze bars han ofert les seves creacions gastronòmiques.

Comparteix