La Nit de Poesia al Carrer desvetlla les guanyadores dels premis literaris de 2022

Comparteix

Tània Soler Riba i Maria Gas de Cid han estat les dues veus femenines emergents que s’han emportat els premis en poesia i narrativa.

‘Escames’ en poesia i ‘Dones que viviu en la tempesta’ en narrativa són les obres guanyadores dels Premis Literaris 2022 de l’Ametlla de Mar. Així es va fer públic a la Nit de Poesia al Carrer, celebrada aquest dissabte, a la plaça Joan Miró.

La guanyadora del 13è Premi Nit de Poesia al carrer ha estat Tània Soler Riba, amb un llibre de poemes que narra la desintegració individual de l’ésser humà, del seu reeixir i del paper de la natura en tot el procés.

Per altra banda, el premi del Narrativa Vila de L’Ametlla de Mar se l’ha emportat Maria Gas de Cid, amb una novel·la crua i realista sobre el tràfic de dones afganeses el qual té molt poc ressò mediàtic a diferència d’altres zones del planeta.

Les dues premiades rebran dotació econòmica, de 1.500 euros per cadascú, i les seves obres seran publicats per l’editorial Pagès Editors. Tant per a Tània com per a Maria serà la seva primera publicació.

Joan Callau és coordinador dels premis a CalaCultura.

Al llarg de l’acte i en els continguts dels poemes recitats pels col·laboradors de la vetllada, es van fer diverses referències al conflicte bèl·lic d’Ucraïna i la invasió russa, que era el missatge subliminal d’aquest any.

Comparteix