Balfegó finalitza amb èxit la campanya de la tonyina roja

Comparteix

Un any més, l’empresa ha capturat la seva quota assignada –exemplars adults de més de 150 quilograms de mitjana– en tan sols 11 dies de pesca efectiva.

Les barques d’encerclament de Balfegó ja estan atracades al port de l’Ametlla de Mar, després de finalitzar la campanya anual de pesca de tonyina roja al Mediterrani occidental. La flota pròpia del grup, liderada i comandada per La Frau II i Tio Gel Segon, ha capturat un total de 2.485 tones provinents dels acords comercials aconseguits aquest any, en tan sols 11 dies de pesca efectiva.

Un any més, la flota ha detectat abundància de grans bancs de tonyines que ha evitat capturar per evitar riscos operatius i vetllar pel benestar dels exemplars. De fet, els vaixells Balfegó només han pescat exemplars adults de més de 150 quilos de mitjana.

En aquest sentit, i per segon any consecutiu, l’empresa de l’Ametlla de Mar ha aplicat el seu protocol, pioner a la pesca de la tonyina roja, per preservar la seguretat dels mariners i dels exemplars durant les maniobres, fet que contribueix a incrementar les ràtios de qualitat del producte.

D’altra banda, la digitalització i automatització de totes les transmissions entre els vaixells de la flota ha optimitzat i agilitzat, tant el registre de les captures com la custòdia de la documentació i les comunicacions. Juanjo Navarro és el director adjunt del Grup Balfegó.

La flota comandada per Balfegó ha estat composta per 30 embarcacions: nou d’encerclament, dues de les quals pertanyen a Balfegó -La Frau Dos i Tio Gel Segon-, una tercera calera -la Gèpus-, quatre de bandera francesa i dues italianes. La flota es completava amb 16 remolcadors i cinc vaixells auxiliars.

Es preveu que les embarcacions que transporten les piscines aqüícoles amb les tonyines arribin en els propers 10 dies a les instal·lacions de l’Ametlla de Mar.

Per la seva banda, l’embarcació calera Leonardo Brull, que té acords comercials amb el Grup Fuentes e Hijos, també va arribar a port el dissabte, finalitzant la campanya dos dies abans.

Comparteix