L’Ametlla de Mar continua liderant la província de Tarragona amb banderes blaves i manté la segona posició en tot Catalunya

Comparteix

Enguany, ha obtingut cinc Banderes Blaves a l’Alguer, Sant Jordi d’Alfama, Cala Forn i Cala Calafató i també al Club Nàutic.

La primera posició a la província de Tarragona i la segona, a Catalunya, la comparteix amb altres municipis catalans. Mentre que a les Terres de l’Ebre, és el municipi amb més banderes blaves.

L’Ametlla de Mar onejarà, aquest estiu, cinc Banderes Blaves. Un any més, han estat guardonades amb aquest distintiu les platges de l’Alguer, Sant Jordi d’Alfama, Cala Forn i Cala Calafató i també el Club Nàutic. En canvi, no s’ha revalidat la de Pixavaques, amb motiu de la qualitat d’aigua. Tot i això, manté la primera posició a la província de Tarragona i la segona, a tot Catalunya, compartint les posicions amb altres municipis catalans. I és el municipi de les Terres de l’Ebre amb més banderes blaves.

Enguany, la platja Pixavaques ha perdut aquest distintiu, perquè la mostra de l’aigua ha estat qualificada de bona i no d’excel·lent, que és un dels requisits de Bandera Blava. Una qualificació que ve motivada per fenòmens mediambientals, com les pluges, els temporals i la morfologia de la mateixa platja que afavoreix la presència d’alguns bacteris.

Amb tot, manté la resta de distintius, situant-se així a la primera posició de la província de Tarragona, empatant amb tres municipis més com la ciutat de Tarragona, Cambrils i l’Hospitalet de l’Infant i en segona posició de tot Catalunya, empatant amb nou municipis catalans més, com la mateixa ciutat de Barcelona.

En aquest sentit, el regidor de Medi Ambient, Vicent Llaó, valora positivament aquests guardons i apunta que la qualitat de l’aigua a la platja de Pixavaques segueix sent bona i que es mantindran tots els serveis per poder-la recuperar l’any que ve.

Pel que fa a senders blaus, el GR-92 ha tornat a renovar aquest distintiu. I el Centre d’Interpretació de la Pesca també forma part dels centres blaus.

Aquest guardó, reconegut a escala internacional i lliurat per l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor i la Fundació d’Educació Ambiental, és el resultat de les mesures de gestió a les zones de bany, les millores en els sistemes de sanejament implantats en els municipis costaners i les mesures de control i inspecció del medi hídric.

Comparteix